Na louce pod břeclavským zámkem se od třinácti hodin vystřídají zvučná jména. „Ohlas diváků na loňský první ročník festivalu nás opravdu mile překvapil a zároveň inspiroval k přípravě ročníku letošního. Snažili jsme se zapracovat poznatky, co fungovalo a co ne, a pevně věřím, že i letošní skladba hudebních hvězd a doprovodného programu pro děti i dospělé přitáhne diváky z Břeclavi i širokého okolí v hojném počtu," uvedl člen správní rady pivovaru Jan Svoboda.

přehled kapel
13.30–14.10 Šroti
14.30–15.30 Legendy se vrací
15.50–16.30 Irnis
17.00–18.00 The Backwards
19.00–20.00 Čechomor
20.15–21.00 Zadáci
21.15–22.15 Vaťák

Odpolední program nastartuje producent, textař, moderátor a především muzikant Petr Šiška se svou kapelou Legendy se vrací.

Rockovou strunu naladí rovněž kapela Vaťák, která má ve svém repertoáru známé hity skupiny Kabát.

Do Břeclavi dorazí i The Backwards ze Slovenska. Při jejich poslechu zavzpomínají návštěvníci na hity skupiny Beatles. Hlavní hudební program uzavře od devatenácti hodin očekávaný Čechomor.

Zvučná jména z hudebního světa navíc doplní i dvě regionální kapely.

Jednou z nich jsou Irnis z Valtic. Mladá kapela působí na hudební scéně od roku 2012. Doplní je Šroti z Dolních Bojanovic, kteří hrají především vlastní tvorbu s českými texty. „Rozhodli jsme se, že dáme prostor začínajícím kapelám z regionu, pro které je velmi důležité představit se doma," řekl Svoboda.

Celým programem bude stejně jako loni provázet návštěvníky břeclavské pivo, a to nejen na čepu.

Organizátoři chystají i soutěže v pivních disciplínách nebo pro zájemce prohlídky břeclavského pivovaru.