Zdi lemující knihovnické schodiště tak budou nově zdobit díla různých autorů. „Já se představím s výstavou nazvanou Trochu bílého, trochu červeného. Představuji na ní ilustrativní kresby věnované jižní Moravě, tedy víno, sklepy a folklor. Všechno ve veselé, lehce úsměvné a nadsazené poloze. Dále tam budou k vidění ilustrace k dosud nenapsané a nevydané knize a také volné kresby zaměřené zejména na krajinu a lužní les," prozrazuje Křivánek, který před odchodem do důchodu působil v Městském muzeu a galerii Břeclav.

Právě k městskému muzeu a také Galerii 99 Antonína Vojtka chtěl jako takovou završující trojku přidat projekt Galerie na schodech. „Nechceme konkurovat městskému muzeu, ale vytvořit takovou rozumnou protiváhu. Jejich program je poměrně široký, my bychom byli zaměření víceméně na grafickou tvorbu lidí z tohoto regionu a blízkého okolí. S panem Uhlířem máme představu, že budou v knihovně k vidění hlavně kresby, grafika, ilustrace a práce na papíře. Prostě věci, které nějakým způsobem souzní s knihou," vysvětluje výtvarník, který v říjnu připravuje výstavu také v brněnském Masarykově onkologickém ústavu.

Pro začátek chtějí do nové břeclavské galerie zvát místní umělce či z blízkého okolí. „Do budoucna bychom pak přivítali i známé grafiky a ilustrátory knih tak, aby to bylo ve shodě s posláním a působností knihovny," uvažuje dopředu Křivánek.