Pod názvem Kryštof Kemp 2014 se skrývá jednodenní festival organizovaný přímo kapelou s programem pro všechny generace a specifickými akustickými koncerty.

Kryštof Kempy odstartují 12. července v Náměšti na Hané a přes Hukvaldy, přírodní divadlo na Lokti, Mikulov, Konopiště a Svojšice dorazí na závěr léta do Plzně. „Nabídnou celodenní zábavu pro fanoušky, kteří jsou zvaní i se svými dětmi, rodiči, prarodiči či kamarády. V okolí amfiteátrů vzniknou plochy pro parkování a stanování," uvedla Jitka Sobotková z Mikulovské rozvojové společnosti.

Pro návštěvníky budou připravené zábavné aktivity a zázemí na loukách kolem přírodních amfiteátrů. Program na všech sedmi zastávkách zahájí v poledne kempový slib a oficiálně skončí koncertem Kryštof. Půjde o speciálně připravené akustické vystoupení, jemuž budou předcházet koncerty Mňágy a Žďorp, Michala Hrůzy, Nebe a Lenny, kteří se také představí v netradičním folkovém hávu.

Den s muzikanty

Hudebním i doprovodným programem se bude prolínat přítomnost muzikantů. Návštěvníci se mohou se těšit na osobní setkání. Jakub Dominik bude vyučovat v bubenickém workshopu, Nikos Kuluris provede kurzem vaření, Ondra Kyjonka si otevře pivní školu. Bude možné si odnést památku z fotokoutku Nikolaje Arichteva, medvídkové dílny Evžena Hofmana či si vylepšit kondici ve fitcentru Nikolase Grigoriadise.

Na vše bude dohlížet kempový vedoucí Richard Krajčo. „Chtěl jsem vytvořit něco, co by se přiblížilo představě ideálního rodinného a kamarádského setkání. Tak trochu jsme to začali utajenými koncerty na lavičkách v parcích a Kryštof Kempy jsou takové pokračování. Program pro všechny generace, zázemí pro rodiny s dětmi, nepřecpané prostory, odpovídající jídlo a pití, kapely mezi lidmi a lidi mezi kapelami," líčí svou představu Richard Krajčo.

Po skončení „oficiální" části Kryštof Kempu budou mít návštěvníci možnost posedět s kytarami a muzikanty až do ranních hodin. „Byl bych rád, kdyby to byly večery strávené u ohně jen s kytarami a partou lidí, co chtějí zpívat až do rána. Prostor bez ochranek a bariér, naplněný hudbou a radostí. Možná utopie, ale pokusíme se o to," podotýká Krajčo.

V předprodeji jsou vstupenky pro dospělé za 450 korun a pro děti do 130 centimetrů za padesát korun, k dispozici budou i dva druhy rodinných vstupenek. Kempy budou pro fanoušky na dlouho dobu poslední možností, kde uvidí kapelu Kryštof naživo. Poté si totiž bere zhruba roční koncertní volno, aby se mohla věnovat novým písničkám.