„Někteří amatérští umělci nemají možnost vystavovat. Galerie tak již po šesté dává možnost všem kreativním lidem představit, čím se ve svém volném čase zabývají," uvedla majitelka mikulovské galerie Sylva Chludilová.

Do výstavy Made in Mikulov se může zapojit kdokoliv. Od amatérských výtvarníků po autory užitého umění. Stačí se jen zaregistrovat. „Zájemci se mohou přihlásit na telefonním čísle 723 329 770 nebo na mailu sylva.chludilova@seznam.cz, popřípadě přímo v Galerii Efram, která sídlí v mikulovské Husově ulici," oznámila Chludilová. Jak dodala, autoři mohou svá díla předvést i anonymně.

Výstava, která patří v Mikulově k nejnavštěvo­vanějším, potvrzuje, že kreativita a originalita není jen věcí výtvarného vzdělání. „Každoročně se jí zúčastní kolem třiceti umělců. Vystavíme všechno, co se jen dá. Pokud nám to prostory galerie dovolí," usmívá se.

Skladba tvorby je přitom vždy velmi rozmanitá. Jsou to kresby, malby, grafiky, fotografie, dřevořezby, mozaiky, ale i literární práce. Užité umění obvykle zastupuje autorská keramika, oděvní doplňky, výšivky, šperky a mnohé další techniky a řemesla.

Made in Mikulov se otevře vernisáží v neděli sedmnáctého února od čtyř hodin odpoledne. Vystavující autoři dostanou příležitost popovídat si s výtvarným pedagogem Karlem Křivánkem o svých tvůrčích aktivitách.