Námětem je příběh mladého brněnského písničkáře, který nejraději zpívá Kryla. Hraje po ulicích a barech. „Jeho život se ocitl na slepé koleji a on se vše rozhodne řešit nárazově, výjezdem na koncerty se svými přáteli. Myslím, že příběh se bude dotýkat hlavně mladých lidí, nebo lidí s mladou duší. A to asi proto, že většina postav je inspirovaná skutečnými lidmi a materiál pro příběh jsem bral přímo na ulici," vypráví Šefara.

Knihu psal čtyři měsíce. Na pultech knihkupectví se objevila dva roky po prvních knihách Banda lvů a Profíci. Část nákladů na druhou zmíněnou knihu částečně hradil sám. „V dnešní době je to u začínajících autorů téměř nutnost. U ostatních knih jsem však měl štěstí a tisk šel přes nakladatelství. Profíků zbývá už jen pár kusů různě po knihkupectvích. Banda lvů je ze dvou třetin rozprodaná, i když přesná čísla budu mít až na konci tohoto čtvrtletí," informuje muž o úspěšnosti svých předchozích děl.

Krylova kytara vyšla na český trh v nákladu šest set kusů. Za tři měsíce už je téměř polovina pryč. „Průběžně se domlouvám s nakladatelstvím o dotisku," říká mladý spisovatel.

Už nyní se Šefara setkává s pozitivními ohlasy na své nové dílo. „Líbí se jim styl a popis vyprávění. Známí i cizí lidé mi sami od sebe píšou, že se jim kniha líbila, což mě těší. Na vážnější kritiky od literárních novin a portálů ještě čekám," přiznává Břeclavan.

Pera se chytl už jako malý. Plně se psaní začal věnovat na gymnáziu. „V rodině se nikdo psaní nevěnoval. Všichni jsou spíš technicky založení. Takže spíš já vypadám, že jsem se nepovedl," směje se třiadvacetile­tý muž.