Mladí tanečníci ze čtrnácti různě stylově zaměřených kroužků svým rodičům, prarodičům a kamarádům představili, co nového se od září naučili. „Martínek tancuje asi rok. A hrozně ho to baví. Je to první kroužek, který navštěvuje. Tancuje i doma. A to prakticky pořád. Je mu úplně jedno, na jakou hudbu,“ usmívala se Michaela Štěpánková ze Sedlece, která přiznala, že byla před vystoupením syna Martina hodně nervózní. „Snad víc než on,“ dodala s úsměvem.

Svého prvního vystoupení na Stonožce se nemohla dočkat ani pětiletá Nina Večeřová z Mikulova, která tančila za Kaštánky. „Moc se těšila, především na to, až si obleče kroj. No a já jsem pyšná babička, až se mi hrnou do očí slzy. Ninuška tancuje taky zhruba rok. Hrozně se jí to líbí a baví ji to. Moc spokojená je s vedoucí kroužku Hodové tance Alicí Vaňkátovou. Tancuje pořád i doma. Písničky si vybírá podle nálady nebo podle toho, co slyší u dětí,“ prozradila babičky Niny Alena Janečková.

Hned pět skupin svých svěřenců postupně přivedla na pódium vedoucí kroužků Eva Vaňkátová. „V každé mojí skupince je zhruba dvanáct dětí. Jsem nervózní, aby to všechno dopadlo dobře,“ neskrývala nervozitu Vaňkátová, kterou potěšilo, že si v sobotu odpoledne do mikulovského kina našlo cestu na tři sta diváků.

Další nejbližší akcí, kterou mikulovský Dům dětí a mládeže pořádá, bude ve čtvrtek 18. dubna od čtyř hodin odpoledne Hledání velikonočních vajíček na Kozím hrádku, a v sobotu 27. dubna pak Slet čarodějnic. Ten se uskuteční v areálu tenisových kurtů Doležalka.

Zámek Lednice.
Lednický zámek láká divadla, koncerty i muzikály. Sezona začíná