Ve hře představuje manželku šerifa v menším městečku, kde je v popředí rasová nenávist, zloba a předsudky. „Moje postava se uzavřela do svého světa – světa malování obrazů. Nechce vidět zlobu, maloměšťáctví. Samozřejmě sklízí od ostatních výsměch a od manžela ponižování a tělesné tresty. Je velice zbožná a cestou z kostela oslepne. Tuší, že nemůže bojovat proti všemu zlu,“ popisuje v krátkosti svoji roli, za kterou byla oceněna.

Divadlo je pro Břeclavanku pocházející z Rakvic především velkou radostí. „Přirostlo mi k srdci, stejně jako ostatní herci a diváci,“ vypráví žena, která má ochotnické kořeny v rodině. Hrál už její děda či prateta a její syn působí v souboru jako technik.

Se všemi rolemi, které si doposud zahrála, se ztotožnila. „Samozřejmě jen na prknech. Vždycky mám takové trochu bláznivé role, postavy se vymykají takzvaně normálu. Vysněnou roli vyloženě asi nemám, ale upřednostňuji hlavně ty tragikomické,“ podotýká oceněná ochotnice, která se ve volném čase také ráda věnuje pěstování bylinek a vytvářením mastiček a sirupů.