Návštěvníci zabrousí od poloviny dvacátých let dvacátého století až do poloviny let čtyřicátých. „Právem se toto období nazývá zlatým věkem československé kinematografie. Kdo by neznal filmy jako Cesta do hlubin študákovy duše, Hotel Modrá Hvězda, Mravnost nade vše, Kristián, Eva tropí hlouposti a mnoho dalších. Všechny se významně zapsaly do filmové historie. A právě tato výstava představí nejen slavné filmové 
a divadelní hvězdy těchto filmů, ale také jejich pohnuté osudy, který byly plné úspěchů, skandálů a pádů," řekla Silvie Vymyslická z břeclavského muzea a galerie.

Na výstavě jsou k vidění dobové fotografie, originály filmových plakátů a dobových karikatur. Ale také osobní věci vztahující se k hereckým velikánům, například Nataši Gollové, Věře Ferbasové, Zitě Kabátové, Soně Červené, Svatopluku Benešovi, Hugo Haasovi a mnoha dalším. Konkrétně třeba parfém od Diora, jenž patřil hvězdné Adině Mandlové.

Ve velké míře vystavují 
v muzeu pozůstalost právě Adiny Mandlové a archiv Zity Kabátové na replikách typických prvorepublikových plakátovacích válců. „K vidění je také herecká šatna a ukázky dobového oblečení, ve kterém se dříve chodilo do společnosti," pozvala Vymyslická.

Nasát prvorepublikovou atmosféru a dozvědět se o velikánech filmového plátna mnohem více mohou všichni zájemci Pod Vodárnou až do čtrnáctého února.