Nyní proto tráví kluci z kapely většinu času ve studiu, kde nahrávají nové písničky. Pomáhají jim s tím dva producenti, kteří spolupracovali s hvězdami jako Ewa Farna, Kryštof, Michal Hrůza, Klára Vytisková či Nevermore & Kosmonaut - Lukáš Chromek a Roman Kašník. "Za dobu čtyř let, od vydání prvního singlu Žijeme jen jednou, jsme jako kapela ušli velký kus cesty. Je to vidět i na poptávce po našem vystoupení na festivalech. V podstatě máme přes sezonu plno. Radim už cítil dřív, že bude potřeba vydat nové cédéčko, ale ve mně to muselo ještě uzrát, a možná, že se to tím právě všechno správně načasovalo. Měli jsme teď hodně času přemýšlet, a hlavně jsme nechtěli jen novou desku. Chceme se zase o velký kus posunout, a to chce vždy spoustu času a energie. Jak se říká, pokud se chcete posunout, nikdy se nesmíte otáčet zpět," říká Svaťa Hřebačka.

Doslova dnem a nocí je pak do tvorby nové desky ponořený Radim Pacal. "Já to tak prostě mám. Nejde jen o nové cédéčko, ale také o to, jak kapelu zvukově posunout, a přitom se držet toho, co je nám nejbližší a co máme rádi. To byste nevěřili, kolik je inspirace všude kolem nás. Ale musím uznat, že je to všechno hodně vzrušující, až mám někdy pocit, že mě z toho praskne hlava," směje se.

Okurky Hugo z Velkých Němčic.
Okurky z Němčic: denně jich nasbírají až 60 tisíc. Jako ze zahrádky, chválí lidé

Kapela, která vytvořila mimo jiné videoklip k titulní písni science fiction komedie BřecLIVE, a kterou proslavil duet s herečkou a zpěvačkou Evou Burešovou, už má za sebou první nahrávky ve studiu. "Jsme úplně nadšeni. Hodně o tom spolu diskutujeme, a myslím, že už máme jasnou představu, jak máme nově znít. Což je u kapely velmi důležité," vypráví Pacal.

Kluci z I.V.M. se také intenzivně připravují na letní koncertní sezonu. "Letos, pokud to situace dovolí, se chystáme objet řadu festivalů. Těšíme se taky na to, že pojedeme jako předkapela po boku Xindla X," láká Hřebačka.