Učitelé z umělecké školy si společně se svými žáky připravili hned několik činností. „Akce začíná již v patnáct hodin výtvarnou dílnou, slavnostní zahájení se uskuteční 
o hodinu později. Diváci se mohou těšit na koncerty našich nejlepších žáků, letošních absolventů. A také na vystoupení Petra Bendeho, který přijal naše pozvání," uvedla ředitelka školy Hana Celnarová.

Právě Bende bude jedním 
z největších taháků. Na jeho koncert se mohou účastníci těšit v sedm hodin večer. Ještě před ním vystoupí pět minut po čtvrté hodině odpolední taneční složka, která je součástí pohořelické umělecké školy.

Pozvání přijala také Základní umělecká škola z Ořechova. Zastupovat ji bude Smyčcový soubor Tataři.

Šatava i Juniorband

Aby si mohli lidé prohlédnout, jak se během devadesáti let škola proměnila, je od sedmnácti hodin naplánovaná komentovaná prohlídka. Na ni pak naváže od půl šesté večer koncert absolventů a o hodinu později zahraje cimbálová muzika Šatava. „Ve večerních hodinách se mohou návštěvníci těšit na taneční zábavu. K tanci jim bude hrát Juniorband. Členové jsou bývalými studenty a velkým příkladem pro ty současné," sdělila Celnarová.