První tóny se ozvou v osm hodin večer. „Jde o událost, která dá dohromady kapely, které nehrají a které už asi hrát nebudou. Pokud se ale muzikanti rozhodnou, že to chtějí v budoucnu ještě zkusit, akci to udělá mimořádnou," sdělil pořadatel Pavel Tesař.

Uvedení do Síně slávy ozvěn se dočká Pavel Halady, jenž se do hudební historie zapsal hrou na kytaru. „V Břeclavi působil s řadou skvělých muzikantů. Navíc byl jedním z těch, co začali hrát profesionálně," zmínil Tesař.

Pozornost si zaslouží také Hraczki, které měly v minulosti nakročeno k úspěchu v českém showbyznysu. Nakonec se ale rozpadly. „Lidé si přijdou zavzpomínat na věci, které už jinak neuvidí a neuslyší," podotkl pořadatel.

Při Ozvěnách břeclavského rocku se v uplynulých letech představilo kolem dvaceti kapel. Akce získala své místo 
v kulturně-společenském kalendáři. Tesař některé hudebníky oslovuje, další se hlásí sami. „Třeba Romen se ozvali už loni, bylo však už plno. Hrát chtěly původně také Hraczki. Pavla Haladyho jsem oslovil. Alex Band jsem měl 
v oku už dlouho," popisoval Tesař výběr letošních interpretů.

Kolik lidí si v sobotu najde do Delty cestu, si netroufal odhadnout. Aby zisk z prodeje vstupenek pokryl provozní náklady, je potřeba kolem tří set lidí. „Tolik jich v dnešní době dorazí možná na Duo Jamaha. Věřím ale, že lidé přijdou trochu i ze setrvačnosti. Že to vezmou jako společenskou událost. A že se vyšší ročníky jednou za rok vyrazí pobavit a potkat známé. To je mé poselství," nechal se slyšet organizátor.

Po závěrečném koncertu se kulturním domem rozezní diskotéka. „Příchozí na ní křepčí jako za mlada," dodal Tesař s pousmáním.