Milovníci ochotnického divadla si mohou až do neděle užít vystoupení nejen divadelníků z Hustopečí. „Vystoupí mimo jiné i soubory z Benátek na Jizerou a slovenského města Modra. Divadelníci z těchto našich partnerských měst nepatří mezi tradiční vystupující, ale jejich setkání patří do širšího projektu, kdy se poznávají navzájem důchodci, mládež a divadelníci," uvedla produkční festivalu Martina Ondrová.

přehled herpátek
19.05 Povedené příběhy nepovedených lásek (Dlaně Pavučina Hustopeče)
20.00 V dobrom aj v zlom (MOKRAĎ Modra)
sobota
15.00 Zázrak svatého Floriána (Modranské královské divadlo)
18.00 Světáci (Bazilišek Benátský)
20.30 Tlustý prase (FOOR Hustopeče)
neděle
16.00 O spanilém princi (Bezkamen Uherčice)
19.30 Báječná Anna (Divadelní soubor Kroměříž)

Loni na jaře například účinkovali ochotníci ze všech tří měst na přehlídce v Benátkách nad Jizerou a v roce 2013 zase v Modre. „Tentokrát tedy připadlo uspořádání setkání divadelníků na nás," nechala se slyšet Ondrová.

Letos se na prknech v hustopečském společenském domě vystřídá sedm souborů. „V neděli vystoupí s pohádkou ochotníci z Uherčic a závěr přehlídky bude patřit amatérským hercům z Kroměříže, kteří patří k tradičním vystupujícím. Z důvodu nemoci odehrají jiné představení, než původně plánovali, a to komedii Báječná Anna," vyjmenovala několik chystaných her produkční.

K pravidelným účastníkům také v minulých letech patřil divadelní soubor z Boleradic. „Letos nevystoupí, ale představí se hustopečským divákům čtvrtého prosince s představením Divá Bára," prozradila žena.

Vstupné na festival je každý den sto korun. Studenti a důchodci zaplatí sedmdesát korun.