Tvořivější povahy si mohly vyzkoušet zdobení kraslic nebo perníků. „Chtěli ­jsme, aby na trzích lidé našli převážně tradiční řemeslné výrobky, včetně ukázek prací a aby se tu dobře bavili,“ přiblížil záměr akce organizátor Jan Raus. A tak mohli návštěvníci při práci pozorovat řezbáře, krajkářku, perníkářku, či košíkáře, kterého nejvíce zaměstnávalo pletení vrbových velikonočních mrskaček.
S velkým zájmem se setkala již tradiční degustace gulášů. „Letos se svým kuchařským uměním pochlubilo devět soutěžících a jejich snažení hodnotili sami návštěvníci trhů,“ upřesnil Jan Raus. Degustátorům tentokrát nejvíce chutnal lovecký guláš Marty Kellnerové, pomyslnou stříbrnou medaili získal Leoš Pitka a bronzovou Ladislav Koubek.Ochutnávka tím ale ne­končila. Polomedové domácí pivo z Vranovic, z produkce Jaroslava Hladíka, si nechal ujít málokdo a značný ohlas zaznamenala i nabídka zabíjačkových specialit z hustopečského řeznictví.
„Škoda jen, že nám nevyšlo počasí a návštěvníci tak nemohli plnohodnotně využít atrakcí umístěných venku. Naštěstí se hlavní část trhů odehrávala uvnitř haly,“ komentoval deštivé sobotní počasí Jan Raus.