Organizátoři už potvrdili účast legendární skupiny Olympic, která bude hlavní hvězdou programu. „Dále vystoupí Škwor se svým novým albem Sliby a lži a také ostravská sestava Legendy se vrací. Seznam kapel uzavírají heavymetaloví Titanic z Brna, mladá bigbeatová formace Nevers a trashmetaloví Aliens," vyjmenoval Vladimír Sendler z pořádající agentury.

Festival bude mít i doprovodný program spojený s prohlídkou výrobních prostor Vinia a historického křížového sklepa. Tam na návštěvníky Vinohraní čeká degustace vín. Chybět nebude ani řada soutěží o ceny. „Poteče nejenom víno, ale také první letošní burčák a samozřejmě i pivo. Ve velkokapacitních stanech bude k dispozici také občerstvení," zmínil Sendler.

V bezprostřední blízkosti areálu vznikne parkoviště i prostor pro stanování, který bude pro všechny návštěvníky festivalu zdarma. Vstupenky na akci lze získat v předprodeji za 390 korun.

Soutěž o lístky

Břeclavský deník připravil pro své čtenáře soutěž o vstupenky na Vinohraní ve Viniu. Soutěžní otázka zní: Ve kterém roce opustil skupinu Olympic 
zpěvák Miki Volek? Své odpovědi se jménem a telefonním kontaktem posílejte na e-mail: michal.supalek@denik.cz. Šest výherců získá po dvou lístcích.


ROMAN DOLEJSKÝ