deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Ilona Pergrová

webeditorka

Deník / Ilona Pergrová

Ve Znojmě bydlím osmnáct let, pocházím z Vémyslic na Krumlovsku. Znojmo je nádherné město s úžasným okolím. Mám ráda procházky do přírody i kulturní a společenský život, který město nabízí. I když mnozí kolegové tvrdí, že je ze Znojma všude daleko, asi bych nechtěla žít jinde. Je velké tak akorát a jen kousek "za humny" máme hranice Národního parku Podyjí.

Deník / Ilona Pergrová

Psaní mě vždycky bavilo, ale než jsem našla své novinářské štěstí, prošla jsem různé profese. A každá z nich mě něco naučila a posílila. A když nastal ten správný čas, dal mně ve svém týmu příležitost tehdejší šéfredaktor Znojemského deníku Daniel Smola. A zdá se, že měl šťastnou volbu. V redaktorské práci mě poháněla přirozená ženská zvědavost i touha po spravedlnosti. Po šesti letech novinaření jsem rok vedla redakci Znojemského deníku a poslední tři roky mám na starosti servisně-komunitní obsah v novinách na jihu Moravy, posledního půl roku také na Vysočině.

Deník / Ilona Pergrová

Ve Znojmě i v regionu jsem byla u všech důležitých momentů. S fotoaparátem jsem zaznamenala demonstrace i kácení parků ve Znojmě. V rodném Moravském Krumlově či nedaleké Miroslavi mě těšilo přihlížet opravám zámků. Ze všeho nejvíc mě ale bavily rozhovory se zajímavými lidmi. Není totiž nic báječnějšího, než naslouchat vyprávění člověka, který něco umí a chce své znalosti i radosti předat dál.

Deník / Ilona Pergrová

Moje práce je to částečně editorská, mám na starosti mimo jiné i výrobu pozvánek na víkendové akce. Snažím se dát textům ten správný titulek, učesat drobné nedokonalosti a vybrat působivé fotky na web i do novin. Další díl práce je řídící a organizační. Vyžaduje trpělivost, systematičnost, umění předvídat a zejména komunikovat. Těší mě pak druhý den listovat novinami a vidět výsledek.

Deník / Ilona Pergrová

Po dlouhých hodinách u počítače si ráda odpočinu aktivně. Mám ráda plavání, jízdu na kole i delší vycházky do přírody. Pokud se vše podaří naplánovat tak, aby byla u toho i moje rodina, je to relax ze všech nejlepší. S dcerami občas vyrazíme na výlet v koňském sedle, ale baví mě i méně akční činnosti. Docela ráda vařím, peču a zvelebuji byt. baví mě dobré filmy a jazzová muzika.

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků jižní Moravy:

Prozkoumejte jiný region ČR: