deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Štěpánka Saadouni

reportérka

Archiv Štěpánky Saadouni

Jako dítě jsem chtěla být spisovatelkou. Číst a psát jsem uměla už v pěti letech, v knihovně jsem byla jako doma. V době studí na gymnáziu jsem přispívala do brodského zpravodaje. Doma si psala povídky do šuplíku. Takže, když se v Brodě otvírala redakce Deníku, novinařina byla jasná volba.

Archiv Štěpánky Saadouni

V Deníku jsem už 25 let. Kromě regionálního zpravodajství jsem se věnovala zdravotnictví, sociálním věcem a hledala zajímavé lidské příběhy. Zkušenosti jsem kromě Deníku sbírala postupně i v magazínu Koktejl, Zdravotnických novinách a magazínu Rescue Report.

Archiv Štěpánky Saadouni

Novinařina člověka naučí, že málokterá pravda je jenom černobílá a ti, co novinářům pochlebují, je většinou chtějí nějak zneužít. K mým nejsilnějším zážitkům ale patří návštěva vojenského kontingentu IFOR v Bosně kterou zničila občanská válka. Válka není počítačová hra a nedá se vypnout, když už vás nebaví.

Archiv Štěpánky Saadouni

Striktně jsem se naučila oddělovat práci a soukromí. Když si chce novinář zachovat nadhled. Bohužel dnes, díky množství novin, časopisů a různých serverů, může být novinářem v podstatě každý. Mým velkým koníčkem je kromě literatury i samostudium historie, což je vidět. Dějiny totiž mají tendenci se opakovat, jen kulisy a kostýmy se mění.

Archiv Štěpánky Saadouni

I na to psaní nakonec došlo. Vyšly mi dvě knížky, snad ne poslední. Jedna jsou povídky, druhá se věnuje tématice různých záhad. Tajemno a záhady i to je takový můj další koníček. V současné době jsem kromě redaktorky Deníku také členkou Střediska východočeských spisovatelů, předsedou sekce Vysočina.

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků Vysočiny:

Prozkoumejte jiný region ČR: