Na místě byli dva zranění. Řidičku i spolujezdce si převzala do péče záchranná služba. „Mladý muž utrpěl středně těžké poranění zad a otřes mozku. Transportovali jsme ho na urgentní příjem fakultní nemocnice v brněnských Bohunicích. Mladá řidička při nehodě utrpěla jenom lehká poranění. Tu jsme převezli do břeclavské nemocnice," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Hasiči potom zajistili místo proti vzniku požáru a uklidili silnici.

Ilustrační foto.
Aqualand otevře nové venkovní bazény. S termální vodou o teplotě 37 stupňů


Příčinu nehody nyní vyšetřuje policie. „Prvotní zjištěné informace nasvědčují tomu, že nedošlo k nedbalostnímu jednání ze strany řidičky, ale do řízení jí zasáhl její spolujezdec," naznačila policejní mluvčí Kamila Haraštová. Vzhledem k tomu šetří událost služba kriminální policie a vyšetřování.

V pondělí po šesté hodině ráno narazil řidič auta značky Škoda Fabia do zaparkovaného vozu v Žižkově ulici v Hustopečích. „Auto se nárazem převrátilo na střechu, ale nehoda se obešla bez zranění,“ sdělila Haraštová.

U nehody zasahovali také hasiči. „Na místě jsme uklízeli provozní kapaliny a pomohli jsme s naložením auta na odtah,“ přiblížil Mikoška.

Ulice byla nějakou dobu neprůjezdná. Městská policie v místě odkláněla dopravu.