Ke střetu s fatálními následky došlo na poměrně rovném úseku. Řidič v osobním autě jedoucí od Břeclavi náhle přejel do protisměru. „V tu dobu přijíždělo nákladní auto, do kterého osobák čelně narazil," informoval policejní mluvčí Petr Zámečník.

Na místo vyrazili policisté, hasiči i záchranáři. Na pomoc přiletěl také vrtulník. Jako první tam ale pomáhal hasič z hodonínské jednotky Michal Vajčner, který byl právě na cestě do práce. „Řidič byl vážně zraněný a zaklíněný. Nebylo možné jej dostat ven. Kolega jej začal oživovat ještě uvnitř vozidla a pokračoval až do příjezdu hasičů a posádky záchranné služby," sdělil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Čtěte také: U mladých řidičů jsou časté diskotékové dopravní nehody, říká psycholog

Muži ale již nebylo pomoci. „I přes veškerou snahu o záchranu na následky těžkého poranění zemřel. Druhého řidiče sanitka převezla s lehčím zraněním do hodonínské nemocnice," uvedla mluvčí krajské záchranky Dagmar Kellnerová.

Silnici I/55 museli policisté na několik hodin zcela uzavřít. V horizontu pěti dnů se jedná o již třetí tragickou událost na silnicích Jihomoravského kraje. „Ve dvou případech přejeli řidiči do protisměru, ve třetím případě řidič uhořel," upozornil Zámečník.

Dva životy si vyžádala nehoda na silnici první třídy číslo 53 u Mackovic na Znojemsku. V sobotu dopoledne tam čelně narazilo osobní auto do nákladního. Řidič zemřel na místě, spolujezdkyně v nemocnici.