Po deváté hodině následovala nehoda na silnici 374 u obcí Lhota Rapotina a Doubravice nad Svitavou na Blanensku. Osobní automobil skončil po nárazu do stromu v řece, řidič i jeho dvě spolujezdkyně podle zatím dostupných informací utrpěli snad jen lehká zranění.

Psali jsme: Tři mladí lidé skončili s převráceným autem v řece

O půl dvanácté zamířila do Říčan na Brněnsku letecká záchranná služba kvůli řidiči, který naboural do stromu. „Do nemocnice jsme jej ale nakonec převezli sanitkou. Měl středně těžká zranění," popsala za jihomoravské záchranáře Dagmar Kellnerová.

Kolem druhé hodiny odpoledne srazilo auto v Újezdu u Černé Hory na Blanensku malé dítě. Na místo okamžitě vyrazili záchranáři. Do akce přivolali i vrtulník. „Tříleté dítě jsme museli transportovat do Dětské nemocnice v Brně, jeho zranění jsou velmi vážná," přiblížila za jihomoravské záchranáře Dagmar Kellnerová.

Tragický začátek víkendu

V pátek po páté hodině odpoledne uhořel při nehodě u Milotic na Hodonínsku zřejmě pětatřicetiletý řidič osobního auta. „Se Škodou Felicií vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Auto začalo hořet," vylíčila policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Psali jsme: Se starší škodovkou narazil do stromu. V autě uhořel

Sobota ve znamení nehod

V sobotu vyjížděli hasiči k sedmi dopravním nehodám. Nejvážnější se stala před desátou hodinou dopoledne na Znojemsku. „Při střetu nákladního a osobního auta u křižovatky na obec Mackovice zemřel sedmasedmdesátiletý řidič osobního auta," sdělila Cejnková.

Spolujezdkyni z osobního auta hasiči vyprošťovali. „Důchodkyni do nemocnice transportoval vrtulník letecké záchranné služby. Řidič nákladního auta vyvázl bez zranění," prohlásil Dvořák. Silnice I/43 v Mackovicích byla zcela neprůjezdná.

V neděli se ukázalo, že následky nehody jsou ještě tragičtější. Spolujezdkyně z osobního auta v nemocnici podle informací Deníku Rovnost vážným zraněním podlehla.

Psali jsme: Tragická srážka u Mackovic: Spolujezdkyně podlehla vážným zraněním v nemocnici

Po poledni zasahovali hasiči také na dálnici D1, kde na 217. kilometru u Rousínova na Vyškovsku nabourala čtyři osobní auta. „Dálnice ve směru na Vyškov byla uzavřená několik desítek minut. Při nehodě se zranili dva lidé," zmínil Dvořák.

O půl šesté večer vyjížděli hasiči také k osobnímu autu, které u Šebetova na Boskovicku narazilo do stromu. Nehoda se obešla bez zranění.

Zanedlouho poté pokračovala řada neštěstí dopravní nehodou u Moravského Písku. „Osobní auto skončilo na střeše, několik metrů od silnice. Na místě se zranila jedna osoba, kterou převezli záchranáři do nemocnice," upřesnil Dvořák.