„Vyšetřování této události skončilo. Věc jsme prošetřili, zdokumentovali a k dalšímu šetření předali správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku. Oznamovali jsme pořadatele slavnosti, kterým je obec Velké Bílovice pro podezření, že porušila podmínky, které jsou potřebné pro konání podobných kulturních akcí,“ řekl Zámečník. Informoval o tom server Novinky.cz.

Splášené koňské spřežení táhnoucí sáně s Mikulášem, čertem a anděly málem přejelo dívku.
VIDEO: Sáně s Mikulášem málem přejely dívku. Koňské spřežení vyplašil ohňostroj

Incident tak bude řešit Městský úřad Břeclav. Mluvčí radnice Jana Pelcová sdělila, že příslušný odbor zatím od policie neobdržel k této věci spisovou dokumentaci. „Není tedy možné spekulovat o možných sankcích bez důkladného seznámení s obsahem spisu,“ řekla serveru mluvčí.

Zdroj: Youtube

Incident se stal 4. prosince vpodvečer. Koně táhli sáně, na kterých přijely masky na Zpívání u vánočního stromu. „Přestože byla silnice uzavřená a žádná auta místem neprojížděla, spřežení se splašilo. Koně vylekal ohňostroj u vánočního stromku,“ přiblížila krátce po události mluvčí břeclavských policistů Kamila Haraštová.

Zámecké jízdárny v Lednici. Ilustrační foto.
Boj o jízdárny: kulturní sál nahradí pokladny. Amorální jednání, tvrdí starosta

Zběsilá jízda mikulášské osádky podle jejích slov nedopadla nejlépe. „I když se vozka snažil koně ukočírovat, sáně zachytily holčičku, která vešla přímo do silnice. Dívenka vůbec nevnímala situaci, protože telefonovala. Můžeme mluvit o velkém štěstí, že sáně dívku pouze srazily na zem a nepřejely ji,“ popsala Haraštová.

I tato situace je podle ní důkazem, jak moc rozptyluje telefonování pozornost. „Člověk totiž dostatečně nevnímá dění okolo sebe,“ dodala mluvčí.