„Podle prvotního zjištění se devatenáctiletý řidič osobního auta značky Volkswagen nevěnoval plně řízení a narazil do před ním jedoucího kamionu. Následně v místě havarovalo dalších pět vozů. Žádný z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu či drog. Při řetězové havárii se naštěstí zranil pouze pravděpodobný viník nehody," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Policisté pátrají po pachateli a svědcích krádeže, kterou zachytil kamerový systém.
VIDEO: Zloděj v obchoďáku v Brně vykradl kasičku sbírky, hledá ho policie

Záchranáři ošetřili dva zraněné z hromadné nehody. Žena vyvázla s lehkým poraněním, po ošetření ji zdravotníci ponechali na místě. „Ošetřili jsme také muže, který utrpěl středně těžká zranění. Převezli jsme ho do ivančické nemocnice," sdělila mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Ke srážce pěti osobních, jednoho nákladního auta a dodávky došlo před sedmou hodinou ranní. Odklon byl veden na exitu 23 na silnici II/416. Mezi ním a místem nehody se vytvořila kolona aut. Uvízlé vozy hasiči na pokyn policistů otáčeli. Na objízdné trase se tvořily kolony.

Dopravní nehoda v brněnské Hradecké ulici - provoz je zde často velmi silný.
Nejfrekventovanější úsek v zemi: na Hradecké v Brně, přes 55 tisíc aut denně

Příčiny nehody na místě vyšetřovali policisté. Zasahovaly tam také tři hasičské jednotky. „Z vozů jsme nemuseli nikoho vyprošťovat. Zajistili jsme je proti vzniku požáru a zasypali unikající provozní náplně. Po vyšetření nehody policisty následoval úklid vozovky a odstranění aut do odstavného pruhu," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Hasiči zásah ukončili po desáté hodině. Policisté provoz pustili nejdřív jedním jízdním pruhem.