Srážka se stala se na 205 kilometru. Podle předběžných informací policistů měl řidič osobního auta defekt, který se snažil opravit. „Podle svědků měl auto označeno trojúhelníkem, pravděpodobně měnil kolo. V pravém stoupacím pruhu do jeho nepojízdného auta narazil kamion a smetl ho,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Na místo vyrazila i letecká záchranná služba. „Utrpěl devastující zranění neslučitelná se životem. V péči záchranářů skončil mladý řidič kamionu, který utrpěl šok a sanitka ho odvezla do nemocnice,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Okolnosti neštěstí policisté stále vyšetřují. Dálnice byla téměř hodinu zavřená. Levý jízdní pruh byl průjezdný ve tři hodiny odpoledne. „Nejen v souvislosti s touto nešťastnou událostí opakovaně připomínáme, že v případě poruchy vozidla a nemožnosti dojet na bezpečné místo je vždy lepší vyrozumět o situaci policisty. Ti zajistí lepší označení překážky v silničním provozu. Minimálně do té doby je vhodné vyčkat mimo těleso dálnice,“ dodal Šváb.

Ilustrační foto
Končí výluka v Brně. Vlaky jedoucí na jih se ale zpozdí, kvůli omezení na trati