Předchozí
1 z 5
Další

Nikolas ZedníčekNikolas Zedníček.Zdroj: PČR

Jediný pohřešovaný kromě Tomáše

Spolu s patnáctiletým hochem, po kterém policie i veřejnost aktuálně pátrá, je jediným pohřešovaným dítětem na jihu Moravy dvanáctiletý Nikolas Zedníček z Brna. Zmizel v září roku 2015, kdy se z dovolenky nevrátil zpět do Klokánku. Policisté však předpokládají, že chlapec pobývá v zahraničí se svou matkou.

Pátrání po pohřešovaném chlapci v řece Svratce a v jejím okolí, 21. dubna 2021.
Nezvěstný chlapec z Brna: dobrovolníci prohledávali Holednou, bez úspěchu

Odcestovali do MaďarskaOdcestovali do Maďarska.Zdroj: PČR

Odcestovali do Maďarska

Hned dvojité zmizení řešili jihomoravští policisté v červenci roku 2017. Čtrnáctiletý chlapec a jeho dvouletá sestra zmizeli jednoho úterního odpoledne. Děti se o den později objevily v Budapešti. „Obě děti vypátrala maďarská policie na letišti v Budapešti. Jsou v naprostém pořádku a řešíme jejich převzetí rodiči. Podle prvotních informací děti chtěly navštívit svého otce, který bydlí v zahraničí,“ informovala tehdy o případu policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Czech SAR Team v akci.
Ztracení a pohřešovaní: s pátráním pomáhají už i piloti břeclavského Aeroklubu

Pohřešovanou našli za denZdroj: PČR

Pohřešovanou našli za den

Šťastný konec mělo v září minulého roku pátrání po devatenáctileté dívce z Brna. Dívka jednoho večera odjela za kamarádkou. Domů se už ale nevrátila. Od té doby o sobě nepodala žádnou zprávu. Mobil měla vypnutý a na sociálních sítích nereagovala.

Policisté ji hledali zhruba čtyřiadvacet hodin. Zachránit dívku odpovídajícího popisu pohřešované se podařilo Brňanovi Lubomíru Strážnickému. Uviděl ji při jedné ze svých procházek. "Šel jsem z procházky u Brněnské přehrady, když jsem viděl, že u skalky leželo děvče. Volal jsem na ni, ale neodpovídala. Slezl jsem po skále, byla bílá a studená, nehýbala se. Musela tam ležet dlouho, lezli po ní mravenci," popsal tehdy děsivou situaci čtenář Rovnosti Strážnický.

Přivolaní policisté zjistili, že dívka žije, pak ji odvezli.

Pátrání po pohřešovaném mezi Útěchovem a Adamovem skončilo tragicky. Ilustrační foto.
Pátrání mezi Útěchovem a Adamovem skončilo tragicky: pohřešovaného našli mrtvého

Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Beneš Edvard

Dívka odjela za starším mužem

Ve společnosti staršího muže našli v dubnu loňského roku pohřešované děvče ze Žamberska. Nacházela se na Blanensku. Pátrání stejně jako v předchozím případě zabralo jeden den. „Vypátrali ji v jednom z rodinných domů ve společnosti muže středního věku. Pohřešovaná dívka byla v pořádku předaná do péče matky,“ uvedla tehdy mluvčí blanenských policistů Lenka Koryťáková.

Jak dodala, důvodem odchodu dívky z domova byla návštěva známého, s nímž se seznámila a dopisovala si s ním přes sociální sítě.

Vyškovští kriminalisté pátrali po pohřešované ženě z Velešovic.
Tragédie s dohrou u Šlapanic: pohřešovanou ženu zavraždil zřejmě její přítel

Ilustrační foto.Zdroj: DENÍK/Milan Holakovský

Mladíka objevili za dva dny

Dva dny trvalo v roce 2019 pátrání po patnáctiletém chlapci z Vyškova. Mladík se ve středu 23. října 2019 nevrátil ze školy domů ke svým prarodičům. Policisté jej našli v pátek 25. října. „Chlapec je pořádku. Neutrpěl žádné zranění. Touto cestou děkujeme občanům i médiím, že nám poskytli podporu v našem hledání," informovala tehdy policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Ilustrační foto.
Opilá matka pohřešovala svého syna. Jeho zmizení si všimla až druhý den