„Budeme zkoumat míru jeho zavinění. Nehodu dál vyšetřujeme. Vypadá to, že řidič na mokré silnici nepřizpůsobil rychlost, dostal smyk a vjel do protisměru, kde se levým rohem střetl s dodávkou. Ta se převrátila mimo silnici," oznámil šéf dopravního inspektorátu břeclavské policie Jiří Mach. Auta se srazila v zatáčce mezi Velkými Pavlovicemi a Bořeticemi.

„Hasiči vozidla zajistili proti případnému požáru a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Dodávka převážela nádoby s nátěrem na podlahy z oxidových pryskyřic. Ty ale byly poškozeny jen částečně a žádné nebezpečné látky z nich neunikaly. Z nádrže dodávky odčerpali zbytek nafty," uvedl k nehodě mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Mach upozorňuje, že současné proměnlivé počasí, kdy se střídá sucho s dešti, je pro řidiče nevyzpytatelné. Na pozoru by se měli mít zejména lidé z domácího regionu. „Jsou přesvědčení, že místa dobře znají. Jenže na mokré silnici a zvláště v zatáčkách je potřeba počítat například s vylitým olejem nebo listím. Pro jistotu je vhodné zpomalit, zkrátka zvolit opatrnou jízdu," radí policista.