Podle mluvčí Záchranné služby jihomoravského kraje Michaely Bothové šlo o dvě vážná a jedno lehké zranění. „Naši operátoři na místo poslali pro jistotu čtyři posádky, z toho dvě s lékařem. Ošetřili jsme celkem tři lidi. Mladého muže jsme po ošetření a zaléčení převezli s mnohočetnými poraněními středně těžkého charakteru na urgentní příjem nemocnice v Brně-Bohunicích,“ uvedla Bothová.

Také druhý mladý muž utrpěl podle Bothové středně těžká poranění. „Po zaléčení a zafixování jsme jej odvezli na urgentní příjem břeclavské nemocnice. Třetí zraněnou osobou byla žena středního věku. Utrpěla pouze lehčí poranění, se kterými jsme ji převezli na chirurgii do břeclavské nemocnice,“ dodala mluvčí.

Podle policie jel mladý řidič osobního auta po Valtické ulici ve směru od Sedlece v místě, kde je snížená rychlost. „Zezadu narazil do Opelu Zafira. Od opelu, který řídila žena, se odrazil a skončil v příkopu. Dechová zkouška u řidiče byla pozitivní, nadýchal 1,78 promile alkoholu,“ přiblížila policejní mluvčí Kamila Haraštová s tím, že nehodu policisté i nadále vyšetřují.

Nehoda motorky a osobního auta. Ilustrační foto.
Předjížděl tři auta, první z nich mu vjelo do cesty. Motorkář má vážná zranění

Podobná nehoda se odehrála i o několik hodin později. V tomto případě ale nehrál roli alkohol. Řidič Fordu Tranzit narazil do před ním jedoucího peugeotu s francouzskou posádkou. „Řidič tranzitu se plně nevěnoval řízení a nevšiml si, že se před ním tvoří kolona. Narazil do peugeotu, ve kterém se zranila žena. Alkohol před jízdou nikdo z řidičů nepil,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

K nehodě vyjížděli hasiči a záchranka. „Na místě jsme ošetřili jednoho zraněného člověka středního věku. Pacient byl při našem příjezdu při vědomí. Jeho poranění byla lehčího charakteru a převezli jsme jej na chirurgii do břeclavské nemocnice,“ konstatovala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.