Na úmrtí chlapce upozornil server Blesk.cz. Ve čtvrtek informaci potvrdil ředitel nemocnice Roman Kraus. Kraus na dotaz uvedl, že dítě zemřelo ve středu večer.

Tragická nehoda se stala na začátku týdne krátce před pátou hodinou odpolední na hlavním tahu mezi Jihlavou a Znojmem. „Policisté na místě zjistili, že řidič osobního auta Audi A6 jedoucí od Znojma přejel do protisměru, kde se čelně střetl s VW Passat. S těmito auty se srazilo další, které jelo za volkswagenem směrem na Znojmo. Jednalo se o Škodu Fabia,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Markéta Vaňková, Brno
ODEMČENO. Podívejte se, jak starostové z Brna a okolí bojují s pandemií

Čtyři lidé zemřeli ještě před příjezdem záchranné služby. O život přišli tři cestující z Audi A6, další jejich spolucestující skončila ve vážném stavu v nemocnici. Ve Volkswagenu Passat přišla o život šestadvacetiletá řidička, která cestovala se svým malým dítětem. Čtyřměsíčního chlapce tehdy ve velmi vážném stavu přepravili vrtulníkem do Dětské nemocnice v Brně. 

Chlapec dva dny po nehodě v nemocnici zemřel.

Tragická nehoda na Znojemsku si vyžádala čtyři životy.Zdroj: HZS JMK

Pět lidí zemřelo při havárii tří osobních aut mezi Pavlicemi a Vranovskou Vsí. Tragická nehoda se stala před pátou hodinou večer na hlavním tahu mezi Jihlavou a Znojmem.
Nehoda a 4 mrtví u Pavlic: před horizontem předjížděl náklaďák přes plnou čáru

Za tragédií pravděpodobně stálo bezohledné předjíždění. "Podle prvotních informací předjížděl řidič audi s rakouskou registrační značkou v nepřehledném stoupání nákladní auto v místech, kde je plná čára. Na horizontu se čelně střetl s protijedoucím passatem,“ upřesnila znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Dopravní policisté na místě prováděli nezbytné úkony až do nočních hodin. Silnice byla zcela uzavřena po celou dobu prvotního ohledání. Provoz se podařilo obnovit až po desáté hodině večerní. Celá tragédie zůstává nadále v šetření.

Ilustrační obrázek
Mladík řídil opilý. Teď mu hrozí až rok vězení

Na silnicích Znojemska tak letos zahynulo už dvacet lidí. Je to nejvíce za posledních dvacet let.