„V místě poté jezdily vlaky sníženou rychlostí pouze po jedné koleji,“ informoval mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš. Kolem půl desáté dopoledne už měl být podle něj provoz na trati bez omezení.

Sportovní obuv měl na sobě muž, který v úterý vstoupil do kolejiště u Břeclavi, kde ho srazil vlak. Na místě zemřel. Policistům se doposud nepodařilo zjistit jeho totožnost.Zdroj: Policie ČR

Muž měl na sobě modrou sportovní obuv. Foto: Policie JMK

Podle serveru Českých drah srazila muže souprava Railjet 570, cestující z ní museli přestoupit do náhradního vlaku. „Pomohli jsme drážním hasičům s evakuací a přestupem osob,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška.

Tragédii vyšetřují kriminalisté. „Podle prvotních informací muž vstoupil do kolejiště před přijíždějící soupravu a nereagoval ani na to, když strojvedoucí spustil zvukové výstražné znamení,“ sdělila břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Podle ní zatím není známá totožnost mrtvého. „Měl na sobě modrou sportovní obuv. Pokud někdo ve svém okolí postrádá svého příbuzného, ať informuje policii na lince 158,“ požádala mluvčí.

Ilustrační foto.
Psi v ohrožení. Vir parvovirózy zabíjí především štěňata
Ilustrační foto.
Usnul za volantem a sjel do příkopu. Řídil silně podnapilý, se čtyřmi promile