Policisté ve středu ráno uvedli, že řidiči zápolení se sněhem zvládají.

„Zaznamenali jsme pouze jednu nehodu, která ale nebyla nijak vážná. Problém se vyřešil poměrně rychle. Jsou možná takzvané ťukance, ty si ale lidé řeší mezi sebou," uvedla břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Opatrně bylo potřeba projíždět také na dálnici D2 u Lanžhota, kde zůstalo stát porouchané auto.

Trpělivostí je třeba se vybavit při jízdě z Mikulova k rakouským hranicím. V místě se vytvořila několikakilometrová kolona. Rakušané nechtějí do země pouštět kamiony bez sněžných řetězů. Pokud jsou kamiony bez řetězů, zůstanou před hranicemi. „Rakušané mají za hranicemi kopce a je možné, že by jim tam kamiony uvízly, a proto to nepouštějí," uvedla Haraštová.

Podle ní kolona nějakou dobu zcela stála. „Kamiony se nahromadily až po čerpací stanici Shell v Mikulově. Potom se to pomaličku rozjelo, ale musí se počítat se zdržením. Kamiony, které řetězy nemají, budou muset počkat, až sníh roztaje, nebo si řetězy sehnat, případně se vrátit," dodala Haraštová.

Ještě o úterním podvečeru došlo ke kolizi u Moravské Nové Vsi. Při střetu dvou aut se zranil jeden člověk. Silnice ve směru na Hodonín byla průjezdná kyvadlově. Nedaleko Valtic zase jedno auto skončilo mezi stromy, havárie se ale obešla bez zranění.