Počasí v Lednici dalo všem pěkně za uši. Každý, kdo doběhl, je vítěz. Na příliš velké teplo si rozhodně nikdo stěžovat nemohl. Závodníci však vypadali i pod vrstvou bláta velmi spokojeně. Vždyť, kdy jindy se člověk může proběhnout památkou zapsanou na listině světového dědictví UNESCO?

Běžce čekala tradičně trať krátká (13 km) a dlouhá (22 km). Nejlépe si s krátkou tratí poradil Tomáš Fliedr v čase 47:28 min., z žen byla nejrychlejší Barbora Názlerová, která na trati strávila 53 a půl minuty. Na trati dlouhé dvaadvacet kilometrů zvítězil v čase 1:19:38 Adam Mihalov, mezi ženami předvedla skvělý výkon Barbora Nováková, která finišovala v čase 1:37:56.

Rostislav Svačina.
I armwrestling má svého Klapzubu. Svačina hýbe Podivínem při páce i na traktoru

Malá mláďátka závodila s Dr. Max na tratích 500 m a 1 km v pěti věkových kategoriích. Premiéru měl v Lednici charitativní nesoutěžní závod VoltaRUN, který přivítal 74 běžců. Mohl si ho zaběhnout či projít opravdu každý, od doprovodu závodníků přes rodiny a kočárkáře až po hendikepované. Díky VoltaRUN a dalším aktivitám na závodě navíc všichni finančně podpořili malého Tomíka.

Odměnou pro všechny běžce byla unikátní medaile, která je z části vyrobena z rostoucího papíru, který lze zasadit. Natahovali po ni krk běžci i jejich květináče doma.

Další závod Běhej lesy se koná hned za týden v kouzelném Slavkovském lese.

LUCIE KLÍMOVÁ