Na proutěných překážkách III.kategorie na 3300 metrů se představila v Praze – Chuchli čtyřletá nadějná hnědka Sunshine of Gracie. „Původně jsme o tomto startu neuvažovali, ale kobylka doma pod sedlem chodila moc dobře a v podstatě si o tento start sama řekla," popisuje majitel stáje Luděk Mikulecký náladu své svěřenkyně.

Byla v konkurenci jasnou favoritkou, a to nikdy nebývá zrovna jednoduché. Přesto tuto situaci zvládla a po boji zvítězila. „Letos naznačuje velký potenciál, vždyť v žádném z letošních pěti startů neodešla bez dotovaného umístění," tvrdil spokojený Mikulecký s tím, že třikrát zvítězila, jednou byla druhá a jednou – v podstatě při své premiéře nad skoky – přišla do cíle jako čtvrtá .

Podle toho, jak se bude cítit po zimě, a bude-li vše v pořádku, bude Sunshine of Gracie směřovaná pravděpodobně v první části sezony do Itálie. „Podle výsledků budeme rozhodovat o jejím podzimním směřování buď do Stříbrné trofeje anebo do Křišťálového poháru, tedy do rámcových dostihů při Velké pardubické," poznamenal majitel stáje.

O uplynulém víkendu absolvoval svůj druhý životní start také nadějný dvouletý hnědý hřebec Odyssey of Gracie. V Bratislavě v rovinovém dostihu IV. kategorie doběhl na třetím místě.

„Ody" si šel pro handicap, tedy přidělenou teoretickou hmotnost, která vyjadřuje jeho ohodnocení a postavení v takto sestaveném žebříčku stejně starých koní v Česku i na Slovensku. Kůň získává handicapové hodnocení až po dvou absolvovaných startech.

„V tréninkové práci se nám Ody ukazoval dobře a podařilo se nám ho udržet ve slušné formě. Dostih zaběhnul ideálně pro přidělení handicapu pro příští rok. Patří určitě k našim nadějím do klasických dostihů, tedy vrcholových zkoušek tříletých koní, což jsou Velká jarní cena, Derby a St.Lager," uzavřel hodnocení víkendu Mikulecký.