Na Vysočině startovala nejpočetněji zastoupená břeclavská děvčata ročníku 2009. „Svou formu potvrdila Anastázie Kosmáková, která tuto kategorii ovládla a domů si odvezla zlatou medaili. Na stupně vítězů ji doprovodila stříbrná Jolana Koulová. Na pátém místě se umístila Nela Riebauerová a sedmá skončila Veronika Kružíková," vyjmenovala úspěchy nejmenších jedna z trenérek Gabriela Harťanská.

Stále neporažená

Dařilo se i o rok starší Lauře Osičkové, která udržela letošní neporazitelnost a také brala zlato.

Ani její starší kolegyně neodešly s prázdnou. Vanessa Charvátová dosáhla na stříbrnou medaili, Sofie Svobodová byla pátá a Emílie Melicharová jedenáctá.

Také v kategorii děvčat ročníku 2006 nezůstala Břeclav bez medaile, když se na stříbrný stupínek probojovala Valerie Krausová.

Ve 2. kategorii, kde předváděla děvčata povinné sestavy se švihadlem a obručí, se na dvanácté pozici umístila Klára Anna Kružíková.

„Nejstarší závodnice ve Žďáru potrápily drobné chyby a na medaili se tak podařilo dosáhnout jen stříbrné Lucii Koulové, čtvrtá skončila Lucie Mančíková a pátá Sára Špatková," mrzelo umístění pod pódiem Harťanskou.

Druhá část břeclavské výpravy pak zamířila zároveň i na další závod do Kyjova, kde se představilo třináct břeclavských moderních gymnastek. Sedm z nich vybojovalo cenný kov.

„Zlato brala teprve čtyřletá Ela Majerníková, čtvrté místo obsadila Natálie Uhrová. Mezi pětiletými děvčaty pak neměla konkurenci Adéla Horká. Na stupně vítězů ji doprovodila ještě bronzová Tereza Staňková a pátá skončila Pavla Pardovská. Na nejvyšší metu dosáhla i šestiletá Zuzana Adámková následovaná Janou Kopřivovou," komentovala další „sběr" medailí trenérka SK MG.

Žně cenných kovů zakončila v Kyjově druhá Tereza Konšelová a třetí Patricie Hakalová. Jen o vlas utekla medaile Zitě Adámkové.

Dvě zlata z Hané

Zkušenější závodnice kombinovaného programu startovaly na Přerovské stužce. Na Hané z Břeclavanek suverénně zvítězila Anastasia Komarova. O něco později ji napodobila i její oddílová kolegyně Nikola Baránková.

Chyba v sestavě se švihadlem poslala Stanislavu Kaňovou až na devátou příčku. Stuha pak překazila Dorotě Zemánkové boj o medaili – skončila pátá.

V kategorii žen se podařilo cvičení s kuželi Evě Kosové, ale po zaváhání v sestavě s obručí se musela spokojit se stříbrem. V téže kategorii obsadila Karolína Cyprisová místo páté.