SK Dobré patří k celkům lepší poloviny tabulky, aktuálně je dokonce na jejím čele díky většímu počtu odehraných utkání. Utrpěl sice drtivou porážku 0:6 ve Frýdlantu, ale pak vyhrál 6:2 v Malenovicích, a doma 6:0 s Litoměřicemi a 6:3 s Vlašimí.

Oporou družstva je Olesja Stachova, která hráčsky vyrostla právě v Břeclavi. Zatím prohrála dva zápasy ve Frýdlantu, v dalších utkáních byla stoprocentní a s úspěšností 8:2 je průběžně třetí za dvojicí MSK Ganna Gaponova a Vivien Ellö (obě mají bilanci 9:0).

Daniela Rozínková a Aneta Martínková potom dotvářejí celek Dobrého, který nemá výraznější slabiny, ale těžko může v dlouhodobé soutěži pomýšlet na medailové posty. Těžší utkání ho totiž v soutěži teprve čekají.

Baník Havířov má zatím na svém kontě těsnou výhru 6:4 nad nováčkem soutěže z Vlašimi, ale utrpěl v domácím prostředí porážku 4:6 od nepříliš silných Litoměřic a podle očekávání inkasoval vysoké prohry 0:6 ve Frýdlantu a 3:6 v Malenovicích.

Těžko lze více očekávat od družstva, jehož nejlepší hráčky Mynářová a Slovenka Cisáriková jsou věkem ještě juniorkami a mezi nejlepšími ženami se teprve začínají prosazovat. Obě se drží na zhruba poloviční úspěšnosti.

Ženy MSK to určitě budou mít v sobotu snazší, větší odpor se čeká v pátek od hráček Dobrého.

V tomto hracím termínu dojde ještě k severomoravskému derby Frýdlant-Malenovice, Vlašim a Litoměřice uvítají favorizovaný SKST Hodonín a výkonnostně srovnatelný SKST Dubňany, Spartak Hluk bude mít stejné soupeře jako Břeclav.

Po zahřátí se v sobotu dopoledne s Havířovem čeká stolní tenistky Břeclavi mnohem hutnější sousto. Odpoledne totiž vstoupí do mezinárodního Intercupu.

V Intercupu nastupuje 51 celků z 11 evropských zemí. Letos se do soutěže přihlásila Břeclav jako jedna ze sedmi nováčků. Kromě ní je z českých celků přihlášené jen Hostinné.

Břeclavské ženy se utkají s rakouským Halbturnem, šestým celkem nejvyšší rakouské soutěže.