Rozhodlo o tom cenné vítězství Břeclavi 6:3 v Hodoníně, které bylo zatím jedinou ztrátou favorita extraligy. Znamená to, že v odvetách přivítají reprezentantky Gumotexu a Města Břeclav oba v tabulce nejblíže postavené soupeře ve své herně na Lesní ulici, což platí i o dalších předních celcích nejvyšší domácí soutěže Havířovu a CDU Ostrava.

Na druhé straně čeká ženy MSK těžké utkání v Moravském Krumlovu. Dobré do Břeclavi přijede již v desátém kole extraligy 29.listopadu, o den později bude hostem MSK Hradec Králové.

Vyškovský B tým (bílé dresy) postoupil do čela tabulky I. A třídy – skupiny B. Vyneslo ho tam vysoké vítězství nad Moravanem Lednice 5:1.
Vyškovská rezerva se prostřílela do čela tabulky. Lednici porazila vysoko 5:1

V utkání proti SK Dobré naplno bodovala spolehlivě Dana Čechová a dva body přidala po pětisetových duelech Karin Adámková. To však stačilo jen na remízu, protože po úvodní porážce Adámkové se Zdenou Blaškovou nestačila ani na jednu hráčku Dobrého Maďarka Leonie Hartbrichová a za stavu 5:4 pro hostující celek se nepodařilo získat rozhodující šestý bod potřebný k vítězství čtyřhře Čechová-Adámková. „Leonie nebyla vůbec ve své kůži, nedokázala se koncentrovat a měnit rytmus hry. Dana v úvodní dvouhře otočila stav 0:1 na sety a 3:9 a pak již získala všechny tři body, Karin obecně s Blaškovou nehrává dobře, což je i mentální otázka. Pak vybojovala dvě výhry a ještě jsme měli šanci na tři body ve čtyřhře. Po našem výborném prvním setu a začátku druhého našly soupeřky účinnější taktiku a dosáhly tak na remízu,“ komentoval bojovné utkání v Dobrém kouč MSK Petr Nedoma.

JAROSLAV HÝBNER