Ve společenství se závodníkem z Brna a Hamru navíc Neděla s Pospíšilem triumfovali rovněž v klání čtyřek bez kormidelníka. Přemožitele našli břeclavští závodníci až v soutěži osem, kde vytvořili posádku s klubovými kolegy Adamem Jurčíkem, Lukášem Nešporem a dalšími závodníky z jiných klubů. Osma s kvartetem břeclavských veslařů skončila na třetí pozici.

Poprvé po zranění usedla do lodě párové čtyřky po boku olympijské vítězky Mirky Topinkové Knapkové a dalších kolegyň Markéta Nedělová. Posádka s břeclavskou závodnicí obsadila druhé místo. „Před námi skončila loď, v níž závodí Lenka Antošová, Lucie Žabová a další kvalitní veslařky, které byly hlavní favoritky. Na jednu stranu to z naší strany nebylo úplně špatné, ale na druhou stranu úplně spokojené nejsme,“ zmínila Nedělová.

Po závodě ji reprezentační trenér Simon Cox oznámil, že i kvůli absenci závodního vytížení v tuto chvíli opustí ženský tým a místo toho se na konci července zúčastní světového šampionátu do 23 let v Poznani. „Potom mám šanci se do reprezentace dospělých vrátit znovu. Samozřejmě cítím, že forma není optimální, když jsem čtrnáct dní vůbec neveslovala, chci se do toho vrátit,“ podotkla dvaadvacetiletá veslařka.

Anna Jarošová oslavila v břeclavském Domově seniorů stoleté narozeniny.
Recept na dlouhověkost? Bůček, škvarky a denně polévky, říká stoletá oslavenkyně

V kategorii dorostenců vybojovala bronzové medaile posádka složená z ryze břeclavských veslařů. Pětice Patrik Ptáčník, Matěj Helešic, Martin Ježek, Petr Polášek a Matěj Halady vylovila cenný kov na čtyřce s kormidelníkem.
Mezi dorostenkami skončila na páté pozici dvojka bez kormidelníka Tereza Melská se Sabinou Skoumalovou. „Byl to jejich první závod mezi dorostenkami, po všech stránkách jim premiéra rozhodně vyšla,“ pochválila dvojici trenérka SVK Břeclav Slávka Kouřilová.

Melské společně se Skoumalovou a také Annou Balgovou a Karlou Knötigovou v závodě osem těsně unikla bronzová medaile, na čtvrté pozici ztratily dvě vteřiny.