„Takový počet úspěchů by málokdo z našeho klubu předpovídal. Každý z břeclavských veslařů, který se zúčastnil sprintu, si domu odvezl alespoň jednu medaili,“ hodnotila spokojená Markéta Nedělová, jedna z novopečených mistryň republiky ve sprintu.

Páteční medailovou sklizeň započali junioři Dalibor Neděla s Alešem Pospíšilem, kteří vybojovali titul na dvojce. Na osmě se z dorosteneckého triumfu radovala společně se závodníky z Hodonína a Ostravy šestice břeclavských zástupců Lukáš Nešpor, Matěj Helešic, Timon Vlašic, Jan Turek, Samuel Polach, Patrik Ptáčník a kormidelník Adam Jurčík.

Zlato pro ženy i dorostenku

Nejlepší v republice jsou ve své věkové kategorii na nepárové čtyřce Timon Vlašic, Jan Turek, Samuel Polach a Patrik Ptáčník, kteří vylovili zlato ve velmi těsném závodě, v němž zvítězili o dvě setiny sekundy.

Titul braly také stálice břeclavského klubu Markéta Nedělová s Anežkou Buzrlovou. Společně se závodnicemi ČVK Praha a Bohemians Praha ovládly osmu žen a ve společenství děvčat z Pardubic vyhrály na párové čtyřce, kde už podruhé v řadě obhájily republikové prvenství. „S výsledky ani nelze být nespokojená. Na párové čtyřce jsme zvítězily systémem start – cíl, navíc s velkým náskokem. S tím jsem určitě nepočítala, myslela jsem, že o zlato svedeme velký boj,“ pochvalovala si Nedělová.

Šestý titul do sbírky břeclavského klubu přidala dorostenka Magdalena Novotná na skifu, která s třísekundovým náskokem na druhé místo jednoznačně ovládla svou kategorii.

Stříbrné medaile vybojovali na umělém kanálu v Račicích i Dalibor Neděla s Alešem Pospíšilem a Adamem Jurčíkem společně se sportovci z ČVK Praha a Loun na osmě juniorů. Těsně za prvenstvím zůstali poté v nepárové čtyřce společně se závodníky z Loun Dalibor Neděla s Alešem Pospíšilem. Mezi dorostenci si bronzovou medaili vyjeli na dvojce bez kormidelníka Patrik Ptáčník se Samuelem Polachem.

VÁCLAV PETRŮ