Do A-týmu ČR byli nominovaní čtyři členové SVK Břeclav. Petr Rampula na skifu, Marie Hlavinková byla členkou párové čtyřky a Lukáš Helešic s Richardem Rampulou vytvořili se závodníky z Pardubic čtyřku bez kormidelníka.

„Právě čtyřka byla lodí, která obhajovala loňské prvenství. Z loňské posádky postoupil Starnovské mezi juniory a Petr Rampula si vyjel nominaci na skifu. Proto vzniklo společenství s pardubickými „prvoročáky". Tato posádka se povahově naprosto sedla a společné tréninky v Pardubicích i v Břeclavi ukazovaly na kvalitu této lodě," přiznal předseda SVK Břeclav František Pafkovič.

Na startu byli sice Břeclavané napomenutí za pozdní příjezd, ale další zaváhání si nedovolili. Start se podařil a kromě Maďarů neměla česká čtyřka vážnějšího soupeře.

Maďaři v polovině trati odpadli, a tak si česká posádka dojela do cíle pro zlato s devítisekundovým náskokem.

Mezi skifaři od začátku závodu kraloval maďarský borec a Petr Rampula se po špatném startu dotáhl na druhého Poláka. „Přes velkou Petrovu snahu polský závodník svoji pozici obhájil a břeclavská závodník bral nakonec bronz," popsal Pafkovič tuhý boj nadějného břeclavského dorostence.

V závodě dvojskifů si vyjel nominaci do českého B-týmu David Halady s hodonínským Michalem Režnákem. „Protože oba prodělali těsně před závody lehkou virózu, byla to pro ně hlavně šance bojovat v rámci reprezentace. Jejich odstup za vedoucími loděmi byl ale velký," krčil rameny břeclavský funkcionář.

Poslední z břeclavských závodnic startovala se svojí posádkou Marie Hlavinková v párových čtyřkách. Přestože byla v posádce nejmladší, byla jejím platným členem a podílela se na jejím jasném prvenství.

Zástupci břeclavského SVK se tak nemalou měrou podíleli i na celkovém vítězství České reprezentace.