Aby ne. Buzrlová společně s tradiční parťačkou Markétou Nedělovou a kolegyněmi Veronikou Brázdovou z Hodonína a pardubickou Kateřinou Příhodovou vybojovaly na párové čtyřce na mistrovství České republiky stříbrné medaile. „Ve stejné sestavě jezdíme už od loňského podzimu, medaili jsme chtěly," říká Buzrlová pocházející z Velkých Bílovic. Parta nestačila jen na reprezentační posádku žen do třiadvaceti let, která usiluje o nominaci na mistrovství světa.

Nedělová s Buzrlovou se ještě pokoušely překvapit na dvojskifu žen, ale na lepší než páté místo to letos nestačilo. „Anežce se o poznání lépe dařilo na skifu ve věkové kategorii do třiadvaceti let, kde skončila na čtvrtém místě. O medaili ji připravila silnější konkurence dvou slovinských veslařek, které skončily na druhé a třetí příčce," uvedl trenér Josef Akai.

„Přesto to hodnotím pozitivně," přikývla Buzrlová.

Závodníci v barvách Slováckého veslařského klubu se na šampionátu konaném v Račicích neztratili. Břeclavská výprava měla sedm členů. „Jako první se 
z bronzové medaile radoval Petr Rampula, který soutěžil v kategorii veslařů do třiadvaceti let. S kolegou Michalem Gerhátem z Přerova vybojoval na dvojskifu třetí místo, když si před posádkami na čtvrtém místě a výš udržovali vcelku pohodlný náskok již od samotného startu," sdělil trenér Akai.

Zz bronzové medaile se radoval Petr Rampula, který soutěžil v kategorii veslařů do třiadvaceti let.Zdroj: Josef Akai

Juniorovi Jakubu Klimovičovi se nejvíce dařilo v závodě dvojek s kormidelníkem, kde spolu s ostravským parťákem a kormidelníkem Lukášem Panáčkem obsadil celkově páté místo. Klimovič ještě bojoval na skifu, tam se ale jeho cesta zastavila už v rozjížďkách. „Velmi slušných výsledků dosáhly naše juniorky Klára Nosková s Leonou Balgovou, které veslují teprve druhým rokem. Na čtyřce bez kormidelníka obsadila děvčata společně s kolegyněmi z Loun pěkné čtvrté místo. Následný závod osem juniorek děvčatům přinesl finálovou účast a konečné šesté místo," vyjmenoval Akai.

O víkendu se v Labe aréně v severočeských Račicích koná Mistrovství České republiky žactva a dorostu. Tam Břeclavští chystají daleko početnější výpravu. „Na mistrovské závody se z břeclavského klubu chystá okolo pětatřiceti mladých sportovců a věříme, že i oni do Břeclavi přivezou medaile," dodal trenér Slováckého veslařského klubu.