Motocyklista Brabec finišoval legendární rallye potřetí v kariéře a tentokrát zejména vinou šestihodinové penalizace za špatnou opravu řídítek skončil v celkovém pořadí až čtyřiapadesátý, daleko za svými předcházejícími umístěními ve čtvrté desítce.

Hustopečské skákání. Ilustrační foto.
Hustopečské skákání? Na mítink míří i hvězdy z Ruska nebo Běloruska

Pro pilota stáje Big Shock Racing bylo ale letos úspěchem dokončení slavné rallye. V minulém roce měl totiž hrozivou nehodu při tréninku v Tunisku, při níž málem přišel o život a dlouho se z ní dostával. „Po tom všem, co jsem prožil, jsem jel s větší pohodou a šetřil zašroubované koleno, aby vydrželo až do cíle,“ poznamenal po konci Dakaru rodák z Hustopečí.

Největší komplikace řešil v desáté etapě, kdy po pádu z ostré duny zničil řídítka. „Je to Dakar, letům se občas nevyhneš. Jsem rád, že jsem to dal a děkuju všem, kteří mi pomáhali a fandili,“ vzkázal Brabec.

Ilustrační foto.
Poprvé na ledě. Týden hokeje opět zamíří do Břeclavi

O zážitky z legendárního závodu se podělí společně se stájovým kolegou Martinem Macíkem, jenž se svým kamionem finišoval nejlépe ze všech českých závodníků na pátém místě, při sérii talk- show s názvem Posedlí Dakarem. V Brně se oba jezdci představí 6. února v Zoner Bobyhall. Lístky lze koupit na internetu na www.ticketportal.cz.