Na kvalifikaci nebudou startovat stolní tenistky ze států, které si už zajistily olympijskou účast v soutěži družstev (z Evropy to jsou Německo, Rakousko, Maďarsko, Polsko a Rumunsko) a také finalistky posledních Evropských her - naturalizované Číňanky Fu Yu a Ni Xialian, reprezentující Portugalsko, resp. Lucembursko. I tak bude ale konkurence velká a cesta do Tokia složitá. "Určitě nepatřím k favoritkám na postup, ale budu bojovat. Postup na olympiádu by byl určitě vrcholem mé dosavadní kariéry. Boj o čtyřku bude ale složitý, zvlášť když za některé evropské země startují silné Asiatky," uvědomuje si Karin Adámková, jíž patří na aktuálním světovém žebříčku 109. příčka.

Nový trenér Zbrojovky Richard Dostálek při focení v roce 2019.
Dostálek není trenér pro zákopovou válku. Zatím se nehádám, říká

Opora břeclavského extraligového týmu prodělala koncem roku covid, ale jinak měla i době pandemie možnost trénovat společně s dalšími reprezentanty v národním tréninkovém centru v Havířově. Problémem však může být dlouhá absence soutěžních zápasů. Muži sice extraligovou soutěž už začátkem roku obnovili, ale ženy na restart stále čekají. "Snad stihneme před olympijskou kvalifikací aspoň jedno kolo. Podle posledních zpráv by se měla ženská extraliga rozběhnout začátkem února. Problém je v tom, že po loňském rozšíření soutěže je tady řada neprofesionálních klubů, které třeba hrají své domácí zápasy ve školních tělocvičnách, které jsou momentálně zavřené," vysvětluje Adámková.

V tomto roce ji kromě olympijské kvalifikace a případné účasti na samotných hrách čeká jiný vrchol, a to v osobním životě. Na léto má totiž naplánovanou svatbu…