„Byl to pěkný zápas s oboustranně kvalitními výkony, taková špička první třídy krajského přeboru. Přišlo i poměrně dost diváků,“ zamlouvalo se Pavlu Obrovi z Duhovky Brno, jemuž ale ležel na srdci druhý zápas, kdy jeho celek ztratil dvousetové vedení. „Děvčata si bohužel myslela, že to půjde samo a že vyhrají. Opak byl ale pravdou. Nakonec jsme si ten zápas prohráli sami nevynucenými chybami,“ mrzelo Obra.

PROBLÉMY S HALOU

Jinak má ale menší z obou břeclavských klubů na začátku sezony důvod ke spokojenosti. Po osmi zápasech patří Duhovce se sedmnácti získanými body druhá pozice tabulky se stejným bodovým ziskem jako vedoucí Moravská Slavia, která má ale oproti Duhovce dva zápasy k dobru.

„Naše výkony na začátku sezony nejsou špatné. Měli jsme nějaká zranění, ale postupně se to zlepšilo. Potěšující je, že za nás hrají opravdu mladé holky kolem dvaceti let. Třeba Moravská Slavia má v uvozovkách skoro důchodcovský tým,“ zmínil Obr.

Hře venku napomáhají zvládnuté brejky. Škodí jí strach
Hře venku napomáhají zvládnuté brejky. Škodí jí strach

V blízkosti prvního místa by se Duhovka ráda držela po celou sezonu. „Chceme bojovat o nejvyšší příčky. Nejvážnějším soupeřem bude Moravská Slavia, záleží, jaké hráčky budou nasazovat do jednotlivých zápasů, nebezpečný může být i Újezd, který vyhrál všechny čtyři zápasy sezony a má ještě oproti nám čtyři utkání k dobru,“ zmínil Obr.

Klub vyměnil tělocvičnu gymnázia a za halu v Charvátské Nové Vsi, kde momentálně hrává své domácí zápasy. „Máme trošku problém se zázemím, potom, co nám úplně nevyhovovalo prostředí na gymnáziu, ani v Charvátské to není ideální,“ uzavřel Obr.

Při dalším hracím víkendu hostí Duhovka v sobotu 4. listopadu ve dvojzápase Jehnice.

VÁCLAV PETRŮ

Hře venku napomáhají zvládnuté brejky. Škodí jí strach
Hře venku napomáhají zvládnuté brejky. Škodí jí strach