„Uspořádali jsme čtyřdenní soustředění celého našeho klubu v Lužicích a ve Valticích převážně proto, abychom se sešli i mezi svátky, a hlavně jsme potrénovali a shodili přebytečná kila. Docházka byla slušná a myslím, že i zúčastnění hráči museli být s náplní spokojení,“ popsal obecně povánoční dřinu brankář prvního týmu Adam Joch.

„Ve Valticích jsme měli k dispozici velké hřiště, kde jsme mohli v klidu nacvičovat taktiku i herní situace, jako jsou přesilovky, náhlý přechod do útoku a podobně. V domácí hale na to není tolik prostoru,“ vysvětlil tradiční nesnáze s lanžhotskou sportovní halou Joch.

První tým Lanžhota potřebuje v jarní části body jako sůl, po postupu do čtvrté nejvyšší soutěže mu chybí do klidných vod středu tabulky ještě minimálně pět bodů.

„I když se nám podzimní polovina sezóny nevydařila, nemohli jsme čekat, že po postupu si na soutěž rychle zvykneme a budeme hrát v klidném středu tabulky. Musíme se adaptovat na úroveň a rychlost této soutěže. Není tu slabých soupeřů,“ zhodnotil situaci A–týmu po podzimu šestadvacetiletý gólman.

Jak tvrdí, na soupeře už se nesmí ohlížet a musí bodovat s kýmkoliv. „Já už ani nesleduju, jací soupeři nás čekají. Musíme jít od zápasu k zápasu a sbírat body. Problém nemáme ani tak se sestavou. Sice jsme měli nějaké zranění, ale o posilování vůbec neuvažujeme. Spíše musíme změnit celý náš herní systém, aby byl v této soutěži použitelný,“ dodal.

Jestli se to podařilo, můžeme zjistit už v sobotu 8. ledna, kdy zajíždí Lanžhot na mistrovský turnaj do Vsetína.