Sestava jihomoravského celku se tak musela rodit za pochodu. „Nabírali jsme kluky, kteří hráli jen fotbal a s futsalem se teprve seznamují," přiznává obtíže Fekete.

Jedinou výhru si Hustopečští připsali už ve druhém kole proti Havlíčkovu Brodu. Od té doby na tříbodový import čekají. Nevedlo se jim ani v posledním letošním duelu s brněnskou Technikou. „Šlo o jeden z našich nejlepších výkonů. Jenže jsme se trápili v koncovce. Jakmile soupeř jednu šanci proměnil, tak se zatáhl a čekal na brejky. Udělali jsme dvě individuální chyby a prohráli 2:4," shrnul nedělní duel nejlepší střelec týmu Zdeněk Očenášek.

Ten se na podzim třináctkrát zapsal do listiny střelců. Problém mají Hustopeče ale spíš v defenzivě. Dostaly 86 branek. V bránění jsou třetí nejhorší v soutěži. „Je pravda, že gólů dostáváme hodně. Střílíme čtyři branky na zápas, což je standard," potvrdil Očenášek.

Ten si do šestého divizního kola plnil povinnosti ve fotbalové Lednici. I další týmy ale s koncem sezon „velkého fotbalu posílily. „Nastupují proti nám kluci, co hrají třetí a někdy i druhou ligu. My máme strop v I. A třídě," odhalil další nevýhodu proti soupeřům Fekete.

Postupového pokusu v Hustopečích přes nelichotivou pozici nijak nelitují. „Možná jsme tušili, že to takto dopadne. Ale lákalo nás to zkusit. Navíc ve většině zápasů jsme byli rovnocenným soupeřem," upozornil Očenášek.

Ani výsledkové trable však neberou Hustopečským radost ze hry. „V kabině panuje vždycky dobrá nálada. K zápasům přistupujeme s pokorou, snažíme se učit od soupeřů a podat maximální výkon," prohlásil hustopečský kapitán.

Hráči Agrotecu jsou pozorní futsaloví studenti. Oproti úvodu sezony je v jejich hře patrný výrazný posun. „Ten určitě cítíme. Ale nedokážeme ještě zvládat zlomové momenty, kdy zápasy můžeme strhnout na svou stranu," dodal Očenášek, jehož tým čeká další divizní duel až v neděli 10. ledna na palubovce Havlíčkova Brodu.

Agrotec v divizi

Podzimní zápasy Hustopečí:

Technika Brno Hustopeče 4:0

Hustopeče Havl. Brod 7:3

Arsenal Brno Hustopeče 7:2

Hustopeče Mitra Brno 3:9

Tišnov Hustopeče 9:5

Hustopeče Štěpán Vyškov3:4

Kloboučky Hustopeče 9:3

Toka Brno Hustopeče 5:5

Hustopeče Kalábek Brno 5:8

Dolní Loučky Hustopeče 5:5

Hustopeče Lazor Vyškov 9:19

Hustopeče Technika Brno 2:4

Nejlepší střelci Hustopečí:

Zdeněk Očenášek 13

Jiří Unger 8

Marek Stehlík 6

Patrik Doušek 5

Petr Havelka 5

Roman Vejvančický 4

Červené karty:

Marek Vejvančícký 1

Martin Vlach 1