Nejlépe se dařilo třem nejmladším děvčatům, kterým byl předepsaný dvojboj povinné sestavy se švihadlem a volné sestavy bez náčiní. „Suverénně nejvyšší známky nejen za každou ze sestav, ale vůbec z celého závodu, získala Alma Ciprysová, která tím vybojovala nejcennější kov. Neztratily se však ani o rok mladší Anastasia Komarova a Marta Líbalová, které obsadily druhé a čtvrté místo," pochválila úspěšné svěřenkyně jedna z trenérek Gabriela Harťanská.

33 soupeřek

Mladé Břeclavanky se o kategorii výše nezalekly ani konkurence 34 závodnic, které předváděly povinné sestavy s míčem a volné s obručí. Nejlepší z Břeclavanek Tereza Zemánková využila svých zkušeností a odvezla si zlatou medaili.

Její oddílové kolegyně se zejména ve svých volných sestavách dopustily závažných chyb a ty je připravily o lepší umístění. Na jedenácté příčce skončila Linda Kaňová, třináctá byla Marie Líbalová, jedenadvacátá Natálie Švrčková a pětadvacátá Karolína Koulová.

Ještě o rok starší Dorota Zemánková chtěla napodobit svou sestru, tentokrát za ní ovšem o jeden stupínek zaostala a brala stříbro. „Kateřinu Pálkovou o lepší umístění obral uzel na stuze a Elišku Harťanskou zradily kužely. Skončily na místě jedenáctém a dvanáctém," vyjmenovávala problémy trenérka.

Nepřesností se ve svých sestavách dopouštěly také břeclavské ženy. Eva Kosová se tak musela spokojit s pátým místem a Karolína Cyprisová s pozicí jedenáctou.

Na závěr celého závodu byla ještě vyhlášená speciální soutěž klubových družstev. Tato družstva se skládala vždy po jedné zástupkyni z každé kategorie. Břeclav přihlásila ke startu dvě družstva.

Družstvo ve složení Alma Ciprysová, Tereza Zemánková, Dorota Zemánková a Eva Kosová bylo v součtu nejlepší a z Mariánských Lázní si odvezlo zlatý pohár.

Druhé družstvo SK MG složené z Anastasie Komarové, Lindy Kaňové, Elišky Harťanské a Karolíny Cyprisové obsadilo na západě Čech místo páté.