Halu by využívali především školáci pro tělesnou výchovu i jednotlivé sportovní oddíly. V zimních měsících by stála na venkovním hřišti hustopečské základní školy Komenského. „Městská sportovní hala i školní tělocvičny už jsou plně obsazené a nestačí," argumentovala starostka města Hana Potměšilová (Sdružení nestraníků).

V základní škole je žákům nyní k dispozici pouze malá tělocvična. Na hodiny tělesné výchovy si tak například pronajímají i sportovní halu hustopečského gymnázia.

Hustě obsazená je i městská sportovní hala v Šafaříkově ulici. Hustopečským sportovcům, malým i velkým, by tak plánovaná multifunkční nafukovací hala mohla výrazně pomoct. „Nejdříve jsme museli projednat změnu rozpočtového opatření. Nejedná se totiž o malou investici," připustila starostka.

Finanční výbor zastupitelstva uložil radě města ještě před pořízením haly vypracovat kvalifikovaný odhad nákladů a provozní řád.

Pokud se pořízení haly nestihne do konce tohoto roku, přesunou se peníze do rozpočtu roku následujícího. „Ještě před pořízením haly bych však doporučil zjistit, zda bude vytížená i odpoledne. Kdo o prostory bude mít zájem, jaké sportovní oddíly tam budou chodit," podotkl na čtvrtečním zasedání radní Kamil Konečný (ANO).

Někteří ze zastupitelů i přítomných obyvatel však vystoupili s názorem, že je projekt uspěchaný. Vadí jim, že se o nákupu haly ve městě nekonala širší debata. „Sportovní komise o nafukovací hale jedná už tři čtvrtě roku. Sportovní oddíly na ni čekají," oponoval radní Zbyněk Háder (Sdružení nestraníků).