V právě zveřejněném žebříčku nejlepších specializovaných atletických halových mítinků mu patří pátá pozice a mezi čistě výškařskými závody je ještě o dvě příčky výše.

„Je to ocenění dobré práce organizátorů a manažerů, kteří se vždycky snaží přilákat do Hustopečí světové špičky v této disciplíně a umožnit jim podávat zde vrcholné sportovní výkony. Jsem rád, že vložené peníze sponzorů a práce byly i letos dobře zúročeny,“ spokojeně konstatuje ředitel mítinku Zbyněk Háder.

Význam tohoto ocenění potvrdil v Istanbulu i místopředseda Českého atletického svazu Jacek Přibáň: „Děkuji pořadatelům Hustopečského skákání jednak za rozvoj české výšky a jednak za vzornou reprezentaci české atletiky. Já sám každý rok do Hustopečí jezdím a vždycky se sem moc těším. Na závody, na špičkové výkony i na atmosféru, která tady panuje,“ prohlásil před nedávnem.

Halové mistrovství světa také ukázalo, že Hustopeče byly v sezoně jediným mítinkem, na kterém startovali oba haloví mistři světa. Mistryně světa Američanka Howard-Löwe skončila v Hustopečích druhá a získala si zde, stejně jako v Istanbulu, velké sympatie diváků. Řek Chondrokoukis byl na jihu Moravy sice až sedmý výkonem 224 cm, ale na světovém šampionátu si vyskákal zlato v osobním maximu 233 cm. Pořadí za ním pak bylo totožné jako v Hustopečích: druhý Rus Silnov a třetí jeho krajan Uchov.