Kornfeil vyjel do klání nejslabší kubatury z druhé pozice, v sobotu totiž zajel nejlepší kvalifikaci v životě. Dobrou formu potvrzoval i v dramatickém závodě, ve kterém se držel v pětičlenné skupince na špici. Kritický moment přišel před nájezdem do posledního kola.

Přímo před motorkou jihomoravského jezdce upadl Ital Enea Bastianini. Kornfeil najel na jeho stroj, vyskočil do vzduchu a pokračoval v závodě poté, co výborně ustál dopad do kačírku vedle trati. „Jediné, co mě v tu chvíli napadlo, bylo přidat plyn a opřít se do stupaček. Dopadl jsem dost tvrdě, dokonce se mi nafoukl airbag v kombinéze. Poslední kolo bylo dost bolestivé,“ popsal incident rodák z Rohatce na Hodonínsku, jenž pokračoval na osmé pozici.

V utkání 29. kola Zbrojovka Brno (v červeném) nevstřelila Jihlavě branku a po remíze 0:0 si definitivně zpečetila sestup do druhé ligy.
Jen remizovali. Fotbalisté Zbrojovky po šesti letech sestupují z první ligy

Těsně před cílem ve vedoucí trojici ztratil kontrolu nad motorkou Kornfeilův týmový kolega a lídr šampionátu Ital Marco Bezzecchi, do nějž narazil ještě Španěl Jorge Martín. Z vítězství se chvíli radoval Fabio Di Giannantonio. Ten ale dostal třísekundovou penalizaci za zkrácení trati, která ho odsunula až na čtvrté místo. Triumf tak spadl do klína Španělovi Albertu Arenasovi.

Výsledky v Le Mans:
Moto3: 1. Arenas 37:40,056, 2. Migno -0,160, 3. Ramírez -0,709,… 6. Kornfeil (ČR/KTM) -5,487.
Průběžné pořadí: 1. Bezzecchi 63, 2. Di Giannantonio 59, 3. Canet 56, …9. Kornfeil 36.
MotoGP: 1. Márquez 41:49,773, 2. Petrucci -2,310, 3. Rossi (It./Yamaha) -5,350, …17. Abraham -56,872.
Průběžné pořadí: 1. Márquez 95, 2. Viňales (Šp./Yamaha) 59, 3. Zarco (Fr./Yamaha) 58, …23. Abraham 1.

Kornfeil, s penalizací 1,3 vteřiny, dojel šestý. „Nevím, proč bych měl být trestaný za manévr, který mně nic nepřinese a jen přispěje k bezpečnému průjezdu celým sektorem, ale co se dá dělat. Myslím, že dnešní závod jsme si všichni moc užili. Bojovat o vítězství byl nářez a jsem moc rád, že jsme v takovém tempu vydrželi celý závod. Šesté místo určitě beru,“ dodal pětadvacetiletý závodník, jenž s šestatřiceti body drží v šampionátu deváté místo.

Brněnský jezdec Karel Abraham v nejsilnější kubatuře MotoGP stále nezajíždí výsledky podle svých představ. Ve Francii dojel sedmnáctý a v seriálu je s jediným bodem na třiadvacátém místě. „Závodní víkend byl pro nás těžký. Nejsem spokojený. Snažím se, ale zatím to vypadá, že to nestačí. Budu pokračovat v tvrdé práci. Myslím, že máme na víc,“ zhodnotil.

Zdroj: Youtube

V kategorii MotoGP dominoval s dvouvteřinovým náskokem v cíli Španěl Marc Márquez, který suverénně vede i celý seriál.

 K požáru střechy v Bratislavské ulici v Brně vyjížděli v neděli krátce po jedné hodině odpoledne dvě jednotky jihomoravských hasičů.
Požár střechy krotili hasiči hodinu. Dvacet obyvatel domu policie evakuovala