Tentokrát se do Lednice sjela zajímavá a tradiční konkurence interpohárových týmů. Oživením celého víkendu byla účast německého mistra UCE Travellers Erlagen. Dalšími soupeři byly týmy z Čech – Mistrál Praha, Hroši Havlíčkv Brod B a několikanásobný vítěz celé série Interpoháru Beavers Chomutov B.

Hned v úvodním zápase prvního turnajového dne se domácím softbalistům postavil právě rezervní tým Chomutova. Oba týmy se v zápase dlouho přetahovali o nejtěsnější vedení. Za stavu 3:3 ale získal rozdílový bod Gajdoš a Buldoci vyhrávají 4:3.

Půlka dobrá

Ke druhému zápasu nastoupili ledničtí Buldoci naopak proti papírově nejslabšímu účastníku turnaje z Havlíčkova Brodu. Roli favorita pořádající celek plnil ale jen v první polovině zápasu, kdy se dostal do bezproblémového vedení 8:0. Pak ale začali hosté mocně dotahovat.

„Kdybychom hráli ještě jednu směnu, kdo ví jak by to dopadlo. Takto jsme vyhráli s odřenýma ušima 8:6," referoval trenér Lednice Vlastimil Kubát o nešťastné druhé půli utkání.

V posledním zápase prvního dne domácí narazili na svého věčného rivala z Prahy. I tady měl na svědomí rozdílový bod na 3:2 Gajdoš, který v závěru utkání využívá zaváhání hráčů Mistrálu a ve zmatku dobíhá pro vítězný bod.

Hned druhý den ráno čekal na lednické softbalisty zápas o postup do finále s německými hosty. Němci v turnaji dosud prohráli jen s Chomutovem, který Ledničtí naopak porazili, takže stačilo prohrát s Germány jen o jeden bod a Buldoci by byli ve finále.

Finále? Jen sen

To bylo ale brzy pasé. „Sen o finále se nám vlastně rozplynul hned po první směně. Zkušený soupeř nám autoval jednoho hráče za druhým," komentoval Kubát výslednou prohru 2:7, která posunula Lednici jen do zápasu o třetí místo a Němce do finále.

Souboj o bronz byl znovu ve znamení měření sil Buldoků a pražských Mistrálů. Ti se na začátku dostali do vedení 3:1 a později ještě 4:2. Domácí se ale nevzdali a nakonec otočili výsledek na 5:4 ve svůj prospěch. Brali tak doma alespoň bronzové medaile.

Ve finále porárazili UCE Travellers v krásném zápase Chomutov výsledkem 6:5. Takže Lednické na lázeňském turnaji dokázal porazit jen pozdější vítěz.

„Myslím, že na tu bídu v trénincích jsme dokázali předvést dobrý výkon a uhrát výsledek, na který aktuálně máme. S vystoupením na turnaji mohu být spokojený,." dodal kouč Lednice Kubát.