Na druhé Ivančice mají hráči z Hustopečí náskok jednoho bodu. „Dobře se nám dívá na tabulku. Kolektiv si výborně sedl, což se odrazilo i na výkonech jednotlivců. Na druhou stranu je ještě před námi další část sezony. Skupina je strašně vyrovnaná. Stačí prohrát jedno utkání o gól a situace se může zamotat," nepřeceňuje aktuální postavení týmu v tabulce trenér Petr Semerád.

Hustopečští házenkáři prohráli z jedenácti duelů pouze dva. V tabulce mají zapsaných celkem devět vítězství, přestože ve skutečnosti vyhráli pouze osm duelů. Za zdánlivým paradoxem ve statistikách stojí skutečnost, že závěrečný zápas podzimní části sezony s Tišnovem vyhrála Legata kontumačně v poměru 10:0.

„Celá situace vznikla proto, že jsme museli kvůli obsazenosti naší haly utkání přeložit z původního termínu na nový. Ovšem ten se zase nehodil Tišnovu, protože měli problém s nedostatkem hráčů. Nakonec svaz rozhodl o kontumační výhře" zdůvodnil kontumaci Semerád.

RECEPT ÚSPĚCHU? ÚTOK

Hustopeče tak i díky této kontumační výhře okupují výsostnou pozici tabulky. Podle trenéra Semeráda stojí za úspěchem Legaty především dobrá práce v ofenzívě. „Máme útočné hráče, kteří se tlačí dopředu. Snažíme se hrát ofenzivně, ale přitom samozřejmě také ze zabezpečené obrany. Navíc nám pomáhají brankáři, kteří chytají výborně," podotkl hustopečský lodivod.

V jarní části sezony se pokusí Legata uhájit první pozici před svými pronásledovateli a zabojovat o postup do první ligy. „Jako vždy ambice máme. Chceme vyhrát soutěž a uvidíme, co bude dál," uvedl hustopečský trenér. V případě, že by se celku z Břeclavska povedlo uhájit pozici lídra tabulky, zahráli by si Semerádovi svěřenci s vítězi dalších druholigových soutěží o postup do druhé nejvyšší házenkářské soutěže v Česku. „Pokud tedy svaz nějak neupraví pravidla, ještě nevíme přesně, jak to bude," podotkl Semerád.

Druhou polovinu sezony zahájí Hustopečští v neděli 19. února, kdy v domácí hale přivítají osmý tým tabulky z Napajedel.

VÁCLAV PETRŮ