Na vině je jako u většiny sportovních akcí covid. Zrušen byl nejen závod v Hustopečích, jehož hlavní soutěž se měla konat 6. února, ale také Beskydská laťka v Třinci, která byla naplánovaná o tři dny později. V minulých letech byly oba prestižní podniky ve skoku vysokém součástí tzv. High Jump Grand Prix.

FRANTIŠEK STRAKA se v exkluzivním rozhovoru pro Deník rozmluvil nejen o fotbalovém životě. Foto: Deník/Lukáš Kaboň
František Straka: Dokud budu žít, tak budu trénovat. Tatarák? To je velká story

„Toto rozhodnutí se nám nedělalo lehce, ale nutí nás k tomu současná epidemiologická situace nejen v České republice, ale po celém světě,“ sdělili shodně oba ředitelé Zbyněk Háder z Hustopečí a Stanislav Sajdok ml. z Třince. „Platná epidemiologická opatření neumožňují průběh obou mítinků v plném rozsahu a situace v Evropě neukazuje na možné brzké zlepšení. Navíc výškařské mítinky s hudbou jsou svým charakterem závislé na výrazné divácké podpoře, která by letos chyběla. Krátká halová sezóna také neumožňuje posunutí termínu konání závodů. Proto jsme se dohodli, že oba letošní závody budou zrušeny bez náhrady,“ uvedli oba ředitelé.

Pro atletické fanoušky je to velká škoda, protože pořadatelé měli stejně jako v minulých letech rozjednáno několik špičkových závodníků. „Už jsme byli dohodnutí s loňským vítězem Britem Galem nebo jeho krajankou Lakeovou. Oslovili jsme také další skvělé závodníky, mezi nimiž byli třeba Ukrajinec Bondarenko, Ital Tamberi, Bělorus Nedasekau nebo skvělé Ukrajinky Levčenková, Mahučichová a Tabašnyková," prozradil Zbyněk Háder.