Lokomotiva toužila po pátém vítězství v řadě na tomto turnaji. V předešlých čtyřech ročnících se jí totiž vždy podařilo turnaj vyhrát, když porazila i extraligové cel­ky.

I tentokrát se jim do cesty postavil tým žen VK KP Brno, který byl pasovaný do role největšího favorita turnaje. „Finálová skupina měla pět týmů. Extraligové ženy VK KP Brno, náš tým, druholigové týmy TJ Nový Jičín a Sokol Juliánov. Pátým týmem byly extraligové juniorky VK KP Brno," vyjmenovával trenér Břeclavanek Ivan Rylich soupeřky Lokomotivy.

Jako první přišly na řadu právě juniorky Brna. „Od úvodních míčů prvního setu bylo jasné, že mladé Brňanky nebudou na naše zkušené holky stačit. S přehledem vyhrály 2:0 a už vyhlížely dalšího soupeře z Nového Jičína," potvrdil břeclavský trenér dobrou připravenost svého týmu.

Souboj se zkušeným druholigovým družstvem přinesl zajímavější volejbal. Lokomotiva vedla už 20:15, ale toto vedení neudržela. V koncovce setu se na smeči nedokázala bodově prosadit a Nový Jičín vyhrál 25:23. Druhý set byl už plně v režii Břeclavanek, které jasně vyhrály 25:17. Zápas hraný na dva sety tedy skončil remízou 1:1.

Nejtěžším zápasem pro Lokomotivu ve finálové skupině měl být souboj s extraligovým týmem žen VK KP Brno. „V loňském ročníku se oba týmy potkaly až v posledním zápase turnaje. Tehdy jsme v dramatickém finále dokázaly porazit ženy Brňanky 2:1 na sety," připomněl Rylich.

Břeclavské hráčky chtěly i letos v tomto prestižním utkání uspět, proto nastoupily k zápasu plně koncentrované a v plné síle. Do extraligového se soupeře pustily bez respektu. „Hned v úvodu prvního setu holky zaskočily brněnský tým výborným podáním a kvalitní obranou na síti. Vytvořený náskok dvou až tří bodů si zkušeně pohlídaly až do konce a vyhrály první set 25:21. Ještě větší bodový trhák se jim podařil v úvodu druhého setu, kdy soupeřkám odskočily o pět bodů. Tento nepříznivý vývoj se Brňankám nepodařilo zvrátit ani dvěma oddechovými časy," pochválil svůj tým zkušený kouč.

K překvapení všech diváků Lokomotiva bezchybnou hrou vyhrála druhý set 25:17 a rázně vykročila za pátým vítězstvím ve Velké ceně Brna.

V posledním zápase čekal na ženy Břeclavi Juliánov. I s tímto druholigovým soupeřem si Břeclavanky poradily. Jasně vyhrály 2:0 a staly se tak po páté v řadě vítězem Velké ceny Brna. Opět potvrdily, že jsou jedním z nejlepších volejbalových týmů na Moravě.

Soupiska Lokomotivy Břeclav na Velké ceně Brna
nahrávačka – Lucia Slobodová, smečařky – Lenka Fabikovičová a Tereza Hunkařová, blokařky – Šárka Rylichová a Simona Holečková, diagonální hráčka – Veronika Čuňočková, libero týmu – Hana Moláková. Trenér: Ivan Rylich